Demisionează Raed Arafat?

Ultima actualizare:

    Raed Arafat
Raed Arafat

Scandalul iscat în urma tragediei din clubul Colectiv ar putea duce la demisia şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Sunt tot mai multe voci care îl acuză pe Raed Arafat pentru proasta gestionare a cazului.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat pentru Digi 24, luni seară, după discuţiile de la Guvern pe tema raportului privind incendiul de la Clubul Colectiv, că nu este fixat de scaun, că îşi face treaba, dar, dacă se consideră că a greşit şi i se va spune să plece, va pleca.

Raed Arafat a făcut aceste declaraţii după ce a discutat, la Palatul Victoria, cu şeful Corpului de Control al Guvernului despre modul în care a fost gestionată tregedia din Colectiv.

El a spus că se aşteptă la reacţii din partea unor părinţi cărora "li s-a inoculat ideea că nu s-a făcut totul pentru copiii lor", el arătând că dacă se va ajunge în instanţă vor fi aduşi experţi, inclusiv din afara României, care să explice modul în care s-a intervenit şi "diferenţa între o evaluare făcută mediatic, o evaluare făcută pe hârtie şi realitatea terenului".

El a mai spus că nu este fixat de scaun şi că, dacă se consideră că a greşit şi i se va spune să plece, va pleca.

"Dacă premierul decide că nu mai e necesar să lucrez aici, asta este decizia dânsului. Din punctul meu de vedere, eu nu sunt fixat de scaun. Îmi fac treaba. Dacă se consideră din partea Guvernului că am greşit, atunci mi se spune «pleacă» şi o să plec”, a adăugat Raed Arafat.

Rudele victimelor şi supravieţuitorii tragediei din clubul Colectiv au anunţat, duminică, constituirea unei asociaţii, în numele căreia vor face plângeri penale împotriva fostului ministru Nicolae Bănicioiu, a secretarului de stat Raed Arafat şi a managerilor de spitale, ei susţinând că au fost minţiţi de autorităţi şi că răniţii au fost infectaţi în spitale, nefiind transferaţi la timp în unităţi medicale din străinătate.

Nu este prima dată când Raed Arafat stârneşte nemulţumiri din pricina activităţii SMURD. Accidentul de avion din Apuseni, în care şi-a pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan, dar şi cel al elicopterului SMURD prăbuşit în Constanţa, au atras atunci critici dure cu privire la timpii de intervenţii SMURD. Cu doar câţiva ani în urmă, în 2012, Raed Arafat era pe val: mii de oameni au ieşit atunci în stradă pentru a-l susţine pe şeful SMURD în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net