Decizie a comisiei antiplagiat: Kovesi și-a scris singură doctoratul

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Membrii Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) au stabilit joi că lucrare de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, nu reprezintă un plagiat. Aceștia au recomandat menținerea titlului de doctor, anunță președintele comisiei de Științe Juridice a CNATDCU.

Lucrarea „Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal”, care i-a adus Laurei Codruța Kovesi titlul de doctor în drept, nu a fost copiată din alte lucrări științifice. Acesta este verdictul consiliului național care atestă originalitatea operelor cu caracter științific.  Mircea Adrian Bob, preşedintele Comisiei de Ştiinţe Juridice din cadrul CNATDCU, a declarat că decizia a fost de păstrare a titlului de doctor, scrie Mediafax.

Suspiciuni privind modul în care Kovesi a intrat în posesia titlului de doctor au apărut în 2012 când Grupul de Investigaţii Politice (GIP) a sesizat oficial Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor. În ciuda deciziei de atunci, favorabilă lui Kovesi, deputatul Sebastian Ghiţă a lansat noi acuzații la adresa șefei DNA. Acesta a depus la Parchetul General un autodenunţ în care susţine că a participat, alături de alţi demnitari ai statului român, la măsluirea raportului comisiei tehnice privind teza de doctorat. În urma autodenunţului, a fost deschis un dosar de instigare la fals intelectual. În replică, procurorul şef al DNA a susținut că nu a plagiat.

.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net