De la fabrica lui vom mânca salam de muflon

Ultima actualizare:

    Muflonii, sau oile sălbatice, trăiau şi în România până acum câteva sute de ani
Muflonii, sau oile sălbatice, trăiau şi în România până acum câteva sute de ani

Până la sfârşitul anului vor fi demarate lucrările! Ion Iordache, un om de faceri din Gorj, va deschide o fabrică de procesare a cărnii de vânat. Investiţia preconizată se ridică la aproximativ un milion de euro, iar produsele ieşite pe poarta fabricii vor merge atât în ţară, cât şi la export.

Fabrica de procesare a cărnii va fi construită în apropierea comunei gorjene Borăscu, acolo unde omul de afaceri Ion Iordache deţine un complex vânătoresc. În prezent, proiectul se află în faza obţinerii avizelor necesare.   Întreprinzătorul spune că mai trebuie obţinută autorizaţia de la Agenţia pentru Protecţia Mediului, după care investiţia poate demara.

„Societatea Comercială Greenadel are în obiectul de activitate şi creşterea de animale sălbatice, printre altele. Avem trei crescătorii de vânat şi un complex de vânătoare. Ca să valorificăm ceea ce producem acolo, ne-am gândit să facem o unitate de procesare a cărnii de vânat, pentru care aşteptăm acum ultimul aviz, şi o să începem construcţia acesteia. Am luat avizele de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi de la Direcţia de Sănătate Publică. Până la sfârşitul anului o să începem să facem construcţia”, spune Ion Iordache pentru adevarul.ro.

Fabrica va genera noi locuri de muncă, iar investiţia se va ridica la aproximativ un milion de euro. „Vom avea 20 de angajaţi la făbricuţa noastră“, adaugă omul de afaceri.  

Ion Iordache
Ion Iordache

Materia primă va proveni din crescătoriile de animale sălbatice care se află în comuna Borăscu, dar şi în localitatea Turceni, unde trăiesc 1.200 de mistreţi, 150 de cerbi carpatini, 200 de cerbi lopătari şi aproximativ 150 de mufloni. Unele preparate vor fi mixte, întrucât fabrica va putea să proceseze inclusiv carne de pui, vită sau porc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net