Mama prințului: „Nicolae n-a clarificat paternitatea copilului”

Ultima actualizare:

    Regele Mihai și Prințul Nicolae, la balconul Palatului Elisabeta
Regele Mihai și Prințul Nicolae, la balconul Palatului Elisabeta

După ce Casa Regală a anunțat că Regele Mihai a fost împărtășit, iar, la scurt timp, Principele Nicolae a încercat să intre cu forța la căpătâiul Majestății Sale, joi, Casa Regală a vrut ca lucrurile să fie clare pentru toată lumea. Așa că a transmis un comunicat de presă arătând care este linia de succesiune. În plus, mama lui Nicolae a mărturisit de ce acesta a fost dezmoștenit și de ce Regele nu vrea să-l vadă.

Sunt zile triste pentru monarhia din România. Starea de sănătate a Regelui Mihai I (96 de ani) s-a agravat, Majestatea Sa suferind de o formă agresivă de cancer de piele. Familia s-a strâns în jurul său, la reședința din Aubonne, Elveția. Apoi, Familia Regală a anunțat că Regele a fost împărtășit.

La scurt timp, nepotul său, Nicolae, cel căruia Majestatea Sa i-a retras titlul de Alteță Regală și l-a scos din linia de succesiune, a vrut să intre la căpătâiul său. Potrivit unui comunicat al Casei Regale, acesta a fost chiar agresiv fizic și verbal cu trei angajați care nu l-au lăsat să intre în reședință. De asemenea, Casa Regală a anunțat că Regele nu dorește să-l vadă pe Nicolae și că a făcut reclamație la poliția elvețiană.

Nicolae: „Vreau să-l văd până la urmă”


    Nicolae a publicat, miercuri, pe contul său de Facebook o fotografie cu el și Regele, însoțită de următorul mesaj: „Când nu existau granițe”
Nicolae a publicat, miercuri, pe contul său de Facebook o fotografie cu el și Regele, însoțită de următorul mesaj: „Când nu existau granițe”

Fostul principe a replicat pe contul său de Facebook: „Mă întristează profund și nu înțeleg agresivitatea Casei Regale de a face tot posibilul de a mă împiedica să îmi văd bunicul și de a-mi discredita imaginea.

Nu voi intra în acest joc murdar. Voi alege să-mi respect bunicul în aceste momente dificile, pentru că așa se cuvine și așa este creștinește.

Vin ca nepotul Regelui, nepotul bunicului meu şi doar vreau să-l văd până la urmă. Atât! Dacă va fi ultima dată când ajung aici, când este într-o stare mai bună, atunci aş dori să-l văd. Dacă nu va fi, atunci vreau să-i zic rămas bun, pentru ultima dată”, a scris Nicolae.

Iată care e linia de succesiune!

Astăzi, Casa Regală vine cu un nou comunicat în care explică exact care este linia de succesiune:

„Titlurile Membrilor Casei Regale a României, precum și Ordinea de Succesiune sunt determinate de Normele Organice ale Casei Regale a României.

Astfel, potrivit acestora, Șeful actual al Casei Regale a Romaâniei este Majestatea Sa Mihai I, Rege al României (jure sanguinis).

Actualul Moștenitor la Șefia Casei Regale a României este Alteța Sa Regală Margareta, Principesa Moștenitoare a României (jure sanguinis), care va fi de acum inainte si va rămâne după decesul Majestății Sale Regelui Custode al Coroanei României (ad personam). Actualul consort al Moștenitoarei la Șefia Casei Regale a României este Alteța Sa Regală Radu, Principe al României (ad personam).

Membrii Casei Regale a României sunt următorii: Alteta Sa Regală Elena, Principesa României (jure sanguinis); Alteța Sa Regală Sofia, Principesa României (jure sanguinis); Alteța Sa Regală Maria, Principesa României (jure sanguinis).

Soții și copiii Altețelor Lor Regale Principesele nu dețin titluri personale.

Ordinea de Succesiune la Tron și la Șefia Casei Regale a României este bazată pe principiul primogeniturii cu preferință masculină, Normele Organice abrogând astfel principiul salic al primogeniturii masculine absolute, cu excluderea femeilor și a descendenților lor. Practic, în prezent, aceasta este următoarea:

1. ASR Principesa Moștenitoare Margareta a României, Custode al Coroanei României;

2. ASR Principesa Elena a României;

3. Elisabeta Karina de Roumanie;

4. ASR Principesa Sofia a României;

5. Elisabeta Maria Biarneix;

6. ASR Principesa Maria a României.

Modificări ale acesteia se pot aduce prin decizia Șefului Casei Regale a României”, se arată în comunicatul Casei Regale.


    Principesa Moștenitoare Margareta este Custodele Coroanei Regale
Principesa Moștenitoare Margareta este Custodele Coroanei Regale

Mărturisirea mamei lui Nicolae

Supriza, însă, a sosit la nicio oră de la această infomare, din partea Alteței Sale Regale Principesa Elena, mama lui Nicolae, care nu este de acord deloc cu comportamentul fiului său:

„Sunt foarte dezamagită și îngrijorată de faptele fiului meu, Nicolae. Prin comportamentul său din zilele trecute, Nicolae a nesocotit intimitatea, suferința și demnitatea tatălui meu, Regele Mihai.

I-am transmis, în trecut, lui Nicolae faptul că Regele nu dorește să îl vadă din cauza comportamentului său lipsit de principii morale. Chiar Regele, primind vestea căsătoriei fiului meu, i-a transmis lui Nicolae, într-o scrisoare privată din 4 august 2017, că este profund întristat că Nicolae nu a făcut nimic pentru a clarifica paternitatea presupusului său copil, o fetiță de aproape doi ani. Aceasta arată o lipsă de responsabilitate inacceptabilă.

La cea mai recentă vizită a mea la Aubonne, în luna august, tatăl meu mi-a confirmat personal decizia sa de a nu-l primi pe Nicolae, lucru cunoscut de fiul meu. Regele Mihai a făcut cunoscut, de câteva ori chiar în scris, că motivul deciziei de a-i retrage lui Nicolae titlul regal este că fiul meu nu are calitățile necesare pentru o poziție în Casa Regală a României.

Faptele lui Nicolae din aceste zile sunt profund greșite, moral si uman. Fiul meu a dat dovadă de dispreț față de România, față de poporul ei și față de principiile Casei Regale. Pentru mine, ca mamă, acest aspect este devastator”, a declarat Principesa Elena.


    Principesa Elena nu este de acord cu faptele fiului său
Principesa Elena nu este de acord cu faptele fiului său

Dezmoștenit și lăsat fără titlu

Principele Nicolae (32 de ani) a fost dezmoştenit şi alungat din ţară în luna august 2015. Nepotul Regelui Mihai, al treilea în ordinea de succesiune, după bunicul lui şi Principesa Margareta, a fost exclus din linia dinastică a Casei Regale şi i s-a retras titlul monarhic acordat în 2010.

Când Nicolae a fost exlus din linia dinastică, un comunicat a fost dat publicităţii de reprezentanţii Casei Regale în care se anunţa decizia. Nu a fost însă dat un motiv clar, dar se lăsa de înţeles că stilul de viaţă al lui Nicolae ar fi dus la luarea deciziei.

„În calitate de Şef al Casei şi Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei şi vieţii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală şi societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect şi mereu cu gândul la ceilalţi”, se arăta în comunicatul Casei Regale.


    Nicoleta Cîrjan, alături de fetița ei, după naștere
Nicoleta Cîrjan, alături de fetița ei, după naștere

Se pare însă că motivul îndepărtării lui Nicolae a fost relaţia pe care ar fi avut-o  cu una dintre colaboratoarele lui din România, Nicoleta Cârjan. Femeia susține că fetița pe care a născut-o în februarie 2016 este a lui Nicolae.

Între timp, Nicolae a anunțat, în luna august, că s-a logodit cu iubita lui Alina Binder.


    Nicolae e fericit alături de logodnica sa, Ana Maria Binder
Nicolae e fericit alături de logodnica sa, Ana Maria Binder

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net