De ce nu a mai candidat Traian Băsescu la Primăria Capitalei

Ultima actualizare:

    Băsescu a declarat că nu a mai dorit să candideze la Primăria Capitalei din cauza dosarului penal care s-a deschis pe numele său
Băsescu a declarat că nu a mai dorit să candideze la Primăria Capitalei din cauza dosarului penal care s-a deschis pe numele său

Traian Băsescu a fost prezent miercuri seară, la emisiunea lui Victor Ciutacu. Fostul preşedinte al ţării a explicat de ce nu a mai candidat la Primăria Capitalei şi de ce l-a ales ales pe Robert Turcescu.

Băsescu a declarat că nu a mai dorit să candideze la Primăria Capitalei din cauza dosarului penal care s-a deschis pe numele său.

“Turcescu a fost o alegere bună. Eu nu am vrut să fiu în aceeaşi oală cu primarii suspendaţi, cu probleme penale. Cum mi-ar fi stat mie, după ce 10 ani am vorbit de justiţie, în aceeaşi campanie cu candidaţii care au probleme penale?

Nu vreau să mă erijez într-un constituţionalist, dar cred că definiţia abuzului în serviciu este greşită. Acest Cod Penal a stat trei ani în Parlament, iar preşedintele Comisiei de cod a fost Victor Ponta. Marea problemă a acestei definiţii este acolo unde spune neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă. Păi ăla poate să îndeplinească defectuos ceva pentru că e prost sau pentru că a fost neglijent. Cum poţi să defineşti defectuos? Poţi să interpretezi cum vrei.

În România există o lege din 2004 care a ratificat convenţia ONU împotriva corupţiei. În raport cu constituţia României, convenţiile internaţionale prevalează legilor naţionale. La articolul 19 în această convenţie scrie despre abuzul în serviciu că trebuie să îndeplinească nişte condiţii. În primul rând să însemne încălcarea legii făcută cu bună ştiinţă de funcţionar, ori aici spune defectuos. În acelaşi articol spune că încălcarea legii trebuie să aibă scopul de a obţine foloase necuvenite pentru sine sau pentru altă persoană. Cu această definiţie sunt lovite inclusiv firmele private, chiar dacă sancţiunea este mai mică, se reduce cu o treime. Nicăieri în UE abuzul în serviciu nu se bazează pe o îndeplinire defectuoasă a sarcinilor de serviciu”, a spus acesta la România Tv.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net