De ce a ales România fata din Cluj cu cel mai bun rezultat Cambridge

Ultima actualizare:

    Maria Bega este elevă la Transylvania CollegeFoto: adevarul.ro
Maria Bega este elevă la Transylvania CollegeFoto: adevarul.ro

Maria Bega (19 ani) a obținut cel mai mare punctaj la un examen Cambridge. Cu toate acestea, tânăra a ales să studieze Neuroștiințe cognitive la Cluj, deși universități de prestigiu și-o doresc. Nu este doar adolescenta cu care Transylvania College se laudă, ci și o tânără încrezătoare în propriile forțe, care are un viitor strălucit.

Anul trecut, psihologul Daniel David a fost una dintre personalitățile invitate de conducerea Transylvania College din Cluj, singura școală din România acreditată pe curriculum românesc și curriculum Cambridge. În sală, ascultând ideile expuse de David, era prezentă și Maria Bega, adolescenta venită de doi ani din Canada, care avea deja o slăbiciune pentru psihologie, potrivit adevarul.ro. Tânăra a avut la școală o profesoară foarte bună la psihologie, care a stimulat-o. O interesează acum o carieră în Neuroștiințe cognitive. Un text redactat de ea a fost publicat într-o revistă din Anglia, „World Student”, scoasă cu sprijinul Consiliului Școlilor Britanice.

De doi ani, Maria Bega învață la această școală privată: „Îmi place că e un mediu internaţional, că se predă în engleză şi că şcoala pune accentul pe dezvoltarea personală”.

Alfabetul l-a învățat la o şcoală din Bucureşti, unde după clasa a II-a, a plecat cu părinţii în Canada. A urmat apoi 14 ani de studii în franceză la Colegiul ”Regina Assumpta” din Montreal. Şi din 2014 a venit la Cluj, judeţul natal al tatălui.

Maria Bega a fost ofertată de toate universitățile la care a aplicat, printre care St. Andrew, Bristol, Liverpool, Nottingham și Cardiff. Cu toate acestea, ea s-a decis să studieze la UBB, la specializarea Psihologie,

„Babeș-Bolay e o școală bună. Aş sta la o şcoală pentru calităţile unui profesor”, a spus Maria, citată de Adevărul. 

Citește mai multe despre Maria pe adevarul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net