De 16 ani vin să opereze gratuit la Botoşani

Ultima actualizare:

Un grup de 30 de medici americani voluntari vin de aproape 16 ani în fiecare vară la Botoşani în misiune umanitară. Pe cheltuială proprie, ei consultă şi operează persoane nevoiaşe, oferă cadouri, jucării şi medicamente.

De 16 ani, în fiecare vară, timp de o săptămână, Spitalul de Pediatrie şi Spitalul Judeţean ”Mavromati” din Botoşani se transformă într-o adevărată Mecca pentru sute de botoşăneni, informează adevarul.ro. În general, sunt oameni nevoiaşi, persoane cu afecţiuni grave sau pacienţi care au bătut zeci de spitale şi au primit tot atâtea diagnostice pentru bolile care-i chinuie. Toţi sunt în căutarea speranţei. În cazul lor, speranţa este reprezentată de americani. „Mamă, dacă nici americanii nu mă ajută, atunci cine? Ultima speranţă e la ei, mai ales că nu cer nici un ban”, spune Maria Vacariu, o bătrână din Petricani, venită cu o durere de oase care o chinuie de ani buni.

În blocul operator e o forfotă  de nedescris, iar Ken Conde dă consultaţii pe bandă rulantă
În blocul operator e o forfotă de nedescris, iar Ken Conde dă consultaţii pe bandă rulantă

Medicii sunt specialişti din diferite domenii, de la chirurgi la farmacişti şi kinetoterapeuţi. Toţi fac parte ca voluntari din organizaţia nonguvernamentală Medical Missions din SUA, care efectuează misiuni umanitare pe tot globul. Nu cer nimic în schimb, nici măcar mulţumiri. ”Noi nu venim aici pentru a obţine laude sau orice alt beneficiu. Noi am primit un dar de la Dumnezeu, un talent de a vindeca oamenii şi trebuie să-l folosim mai ales pentru cei care au nevoie. E vorba de oameni, de semenii noştri pe care dacă avem posibilitate trebuie să-i ajutăm fără să cerem nimic în schimb”, spune medicul Ken Conde, din Kansas. Pacienţii au fost mulţumiţi de întâlnirea cu americanii. Le-a plăcut cel mai mult atitudinea, chiar dacă bunicile din Văculeşti, Brăieşti sau Todireni nu înţelegeau o boabă de engleză. ”Eu am venit aici pentru că speranţa moare ultima. Am un nepot care nu aude deloc, abia vorbeşte. Am zis să vin să-l vadă şi ei. Doamne, da’ zâmbesc întruna, te molipsesc. Parcă uiţi că ai necaz. Parcă pleci aşa, împăcat”, spune Doina Simionoaei din Botoşani.

"Este al cincilea  an când vin aici, pentru că îmi place să ajut oamenii". Mark Hechler, chirurg
"Este al cincilea an când vin aici, pentru că îmi place să ajut oamenii". Mark Hechler, chirurg

Pentru a găsi o soluţie pentru fiica sa, muşcată de un ciobănesc mioritic şi aproape lăsată fără o ureche, a venit şi Ionuţ, un tânăr de 35 de ani din Brăieşti. ”Am auzit că sunt foarte buni, foarte de treabă şi mai ales nu cer bani. Am zis să încerc şi asta. Am făcut bine, simt că au o soluţie şi sunt foarte amabili”, spune botoşăneanul.

image
image
image
image
image
image
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net