Darius Vâlcov, adus la DNA într-un nou dosar

Ultima actualizare:

    Darius Vâlcov este arestat preventiv din 2 aprilie
Darius Vâlcov este arestat preventiv din 2 aprilie

Darius Vâlcov face potecă la DNA. Acesta a fost adus azi din arestul Poliţiei Capitalei la DNA, pentru a fi audiat într-un nou dosar în care se fac cercetări pentru trafic de influenţă.

Procurorii fac cercetări cu privire la faptul că fostul ministru ar fi primit aproximativ 100.000 de euro de la omul de afaceri Sorin Păduraru.

Acesta ar fi plătit suma ca să i se deblocheze plăţile pentru un contract de execuţie lucrări pentru reabilitarea unor străzi din Centrul istoric din Slatina, scrie Mediafax.

Păduraru ar fi ajuns să ia legătura cu Vâlcov, care la acel moment era senator, şi cu primarul oraşului, Minel Prina, prin intermediul unei persoane, care la rândul ei a apelat la Lucian Şuşală. Acesta din urmă a intervenit pe lângă Vâlcov şi Prina, astfel încât aceştia să îşi exercite influenţa pe lângă persoanele cu atribuţii de decizie.

În vara anului trecut, fostul ministru al Finanţelor a primit de la reprezentantul firmei Condor Păduraru SRL, 10 la sută din valoarea sumelor încasate fără TVA de această societate.

Banii proveneau din contractul încheiat de SC Condor Păduraru SRL cu SC Compania de Apă Olt SA, iar suma care a ajuns la Vâlcov se ridică la 1,7 milioane de lei.

În schimbul banilor, fostul demnitar a intervenit pe lânga factori de decizie pentru primirea banilor la timp.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în 20 mai, pe Darius Vâlcov pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupa de acesta.

Darius Vâlcov este în arest preventiv din 2 aprilie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net