Dan Șova va afla în 2 decembrie dacă rămâne sau nu fără imunitate

Ultima actualizare:

    Dan Șova va putea să-și studieze dosarul, marți
Dan Șova va putea să-și studieze dosarul, marți

Conducerea Senatului a decis luni ca votul în plen pentru cererea de reţinere şi arestare a lui Dan Şova să aibă loc în 2 decembrie.

Dosarul senatorului Dan Şova are, potrivit scrisorii transmise de ministrul Justiției preşedintelui Senatului, 7 volume şi 2.842 de pagini.

Potrivit  preşedintelui Comisiei Juridice şi de Imunităţi din Senat, Cătălin Boboc a spus că senatorul Dan Șova va putea veni să îşi studieze dosarul marţi, potrivit  HotNews.ro. Dan Şova ar putea fi de asemenea audiat marţi în cadrul comisiei.

Potrivit Statutului deputaţilor şi senatorilor, o cerere de încuviinţare a reţinerii şi arestării se supune la vot în plen în termen de 5 zile de la data depunerii raportului Comisiei Juridice.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere președintelui Senatului încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011-iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net