Dan Şova şi-a luat palat cu banii din şpagă?

Ultima actualizare:

    Dan Şova va da piept cu  colegii din Senat. Joi,  aceştia trebuie să decidă dacă  încuviinţează arestarea saFoto: Mediafax
Dan Şova va da piept cu colegii din Senat. Joi, aceştia trebuie să decidă dacă încuviinţează arestarea saFoto: Mediafax

Senatorul Dan Şova e verificat de procurori şi-n gaură… de şarpe. Cu patru dosare penale la activ, tovarăşul de “combinaţii” juridice al fostului premier Victor Ponta a mai dat o lovitură: a investit banii câştigaţi - zic procurorii - într-o vilă de lângă locul de muncă al fostului său şef.

Social-democratul Dan Şova va da socoteală în faţa colegilor senatori joi, în şedinţa de plen. Parlamentarii au fost chemaţi să ia o decizie în ceea ce priveşte cererea DNA de reţinere şi arestare preventivă în dosarul CET Govora, în care senatorul e acuzat că s-a folosit de funcţia sa pentru a obţine 100.000 de euro, în schimbul intervenţiei într-un contract de consultanţă juridică. În afară de aceste probleme cu legea, Şova este urmărit penal în alte trei dosare. De parcă nu era de ajuns, procurorii i-au mai găsit o bubă, care a răzbătut din acest contract de asistenţă juridică, făcut cadou de Şova casei de avocatură “Enescu, Panait, Pop şi Asociaţii”.

Aceasta este vila pe care  senatorul a cumpărat-o şi,  ulterior, a închiriat-o  Ambasadei Kuweitului
Aceasta este vila pe care senatorul a cumpărat-o şi, ulterior, a închiriat-o Ambasadei Kuweitului

Din banii câştigaţi cu titlu de comision, în urma facilitării contractului de servicii juridice furnizate de firma de avocatură către CET Govora, Şova ar fi plătit o parte pentru cumpărarea unei vile de 460 mp, situată pe strada Louis Blanc, în imediata apropiere a sediului Guvernului, scrie adevarul.ro. În actele notariale din 28 ianuarie 2011, imobilul a costat 300.000 de euro, iar banii ar fi fost livraţi în rate proprietarului, nimeni altul decât deputatul PSD Cristian Rizea. Acesta a primit 100.000 de euro, “urmând ca diferenţa de 200.000 de euro să-i fie achitată de Şova, în două tranşe a câte 100.000 de euro, până la data de 30 mai 2011”, notează sursa citată. Impresionanta vilă a fost închiriată de Şova Ambasadei Kuweitului, cu 9.000 de euro/lună, pentru a-i aduce un venit constant şi pe termen lung. Fiindcă nu avea un sediu potrivit pentru găzduirea personalului ambasadei, oficialii statului Kuweit au demarat în 2013 un proiect de arhitectură în vederea proiectării şi construirii unui sediu care să răspundă exigenţelor misiunii diplomatice a acestei ţări în România. Imobilul urma să fie ridicat pe un teren de 1.290 de metri pătraţi, situat la intersecţia bulevardelor Primăverii şi Mircea Eliade din Capitală.

Ce dosare are senatorul

  • Turceni-Rovinari. A fost trimis în judecată alături de fostul premier Victor Ponta. În perioada 2007 – 2008, Victor Ponta, prin cabinetul său de avocat, a obţinut de la SCA “Şova şi Asociaţii” peste 181.439 de lei, pentru activităţi care în realitate nu s-au efectuat.
  • Retrocedări de păduri. Urmărit penal în dosarul lui Hrebenciuc, acuzat de implicare în retrocedările ilegale de păduri. Şova intenţiona să-l scape pe Hrebenciuc de puşcărie, în schimbul postului de preşedinte PSD.
  • CET Govora 1. Acuzat că a obţinut 1,1 milioane € în urma a două contracte cu CET Govora, în urma cărora a oferit servicii de consultanţă.
  • CET Govora 2. Denunţat că a obţinut 100.000 de euro intervenind pentru semnarea unui alt contract de consultanţă încheiat între o firmă de avocatură şi CET Govora.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
cafea jpg
renovare apartament jpg
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net