Dan Șova răsuflă ușurat. Colegii l-au scăpat din nou de arest

Ultima actualizare:

    Dan Șova a scăpat pentru a doua oară de arestfoto:Mediafax
Dan Șova a scăpat pentru a doua oară de arestfoto:Mediafax

Senatul a respins pentru a doua oară cererea de ridicare a iuminității politicianului Dan Șova. Au fost 66 de voturi pentru arestarea lui și 72 împotrivă. Senatorii au respins solicitarea DNA.

Ovidiu Donţu, vicepreşedintele Comisiei Juridice, a declarat că pe ordinea de zi de marți (2 iunie) se află moţiunea de cenzură pe Sănătate, fiind introdus ca punct suplimentar şi cazul Şova, conform Digi24.

„S-au introdus pe ordinea de zi luarea în discuţie, dezbaterea şi votul privind solicitarea ministrului Justiţiei privind încuviinţarea reţinerii şi arestării lui Dan Şova”, a declarat Donţu.

S-a votat astfel: 66 de voturi pentru arestarea lui Șova și 72 împotrivă. Senatorii au respins solicitarea DNA. Votul a fost secret și s-au uitilizat bile.

Rezultatul oficial al votului exprimat de parlamentari a fost anunţat în plenul Senatului. Senatorii juriști nu au ajuns la un consens, astfel că decizia a fost luată în Plenul Senatului. Dan Şova nu poate fi reţinut sau arestat, după ce colegii săi senatori au votat împotriva solicitării ministrului Justiţiei de aplicare a acestor măsuri, cerute de DNA.Șova a avut o reacție scurtă după terminarea votului și și-a exprimat dornița ca "procurorii să trimită dosarul în instanță, ca să ne lămurim". În total au fost 167 de senatori prezenți, dar nu au votat toți. Potrivit Realitatea Tv, liberalii au anunțat deja că vor face o nouă sesizare la Curtea Constituțională.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Harry și Meghan în Nigeria, GettyImages (6) jpg
image
image
image
image
image
image
rosii pexels jpg
Marcel Ciolacu PES png
tronson 5 autostrada sibiu pitesti 01 FOTO CNAIR jpg
Heidelberg, Germania FOTO Shutterstock
card energie jpg
apus in delta dunarii jpg
Pirotehnist amenintare bomba SRI FOTO Inquam Photos / George Călin
plante gandaci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net