Dan Motreanu, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, suspect într-un dosar de corupţie

Ultima actualizare:

    Dan Motreanu este deputat de Călărași, fiind la cel de-al treilea mandat de parlamentar
Dan Motreanu este deputat de Călărași, fiind la cel de-al treilea mandat de parlamentar

Deputatul PNL Dan Motreanu e urmărit penal pentru spălare de bani și folosirea influenței date de funcția de conducere în partid, pentru obținerea de foloase necuvenite, în dosarul lui George Scutaru. Motreanu e suspectat că a primit 250.000 euro pentru finanțarea campaniei electorale din 2008.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus începerea urmăririi penale față de Dan Ștefan Motreanu, deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid, pentru spălare de bani și folosirea influenței și autorității conferite de funcția de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul a unui folos necuvenit.

În ordonanța de începere a urmăririi penale se arată că, în cursul anului 2008, o persoană cu funcție de conducere în administrația locală - denunțător în prezenta cauză - a pretins și primit de la o altă persoană suma de aproximativ un milion de euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie de terenuri aflate în municipiul Buzău.

”Din banii primiți, aproximativ 700.000 de euro, conform unei înțelegeri anterioare, persoana denunțătoare i-a dat lui Scutaru George-Adrian, la data faptelor deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid (inculpat în prezenta cauză) suma de 170.000 de euro, iar suma de 250.000 de euro i-a fost remisă lui Motreanu Dan Ștefan, ambele sume fiind date în același scop, respectiv pentru finanțarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale și generale) a candidaților partidului din care fac parte cele două persoane ultim menționate”, se arată într-un comunicat al DNA, scrie Mediafax.

Conform sursei citate, există date că proveniența și modul în care s-au obținut banii erau cunoscute de cei doi beneficiari ai sumelor de bani. Lui Dan Motreanu i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile. În acest dosar se efectuează acte de urmărire penale și față de alte persoane.

Motreanu a stat 20 de minute la DNA

Deputatul PNL Dan Motreanu, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, a venit, joi, în jurul orei 10.00, la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde a stat aproximativ 20 de minute. La ieșire, el a declarat că procurorii i-au spus că este suspect într-un dosar, fără a-i da alte amănunte, urmând să fie audiat, el precizând că va discuta cu conducerea partidului despre o eventuală demisie.

”Deocamdată mi-au adus la cunoștință calitatea de suspect, dar nu mi-au dat alte amănunte, urmează altă audiere”, a spus Motreanu. Întrebat dacă își va da demisia din PNL, el a răspuns: ”O să discut cu conducerea partidului și vedem, după următoarea audiere voi lua o decizie”.

Surse judiciare declarau că Dan Motreanu ar fi fost citat ca suspect, în dosarul în care este cercetat fostul consilier prezidenţial George Scutaru. Dan Motreanu este deputat de Călărași, fiind la cel de-al treilea mandat de parlamentar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net