"Dacă banca nu-mi scade rata, le dau apartamentul"

Ultima actualizare:

Ziua de 13 mai a devenit pentru foarte mulţi români una plină de speranţă. Speranţă că vor putea negocia cu banca la care sunt datori vânduţi o rată mai mică sau condiţii ceva mai permisive. Sau, dacă nu, că măcar vor scăpa de datorii chiar dacă trebuie să ia decizia, dureroasă pentru mulţi, de a renunţa la casa în care locuiesc.

Pe lângă ”clasicele” discuţii legate de cadouri, de masa şi de mielul de Paşte, Sărbătorile din acest an au venit cu o temă nouă: Legea dării în plată. Puţine au fost casele în care să nu se abordeze şi acest subiect. ”Ce faci, dai casa înapoi?”, ”Negociezi cu banca sau le laşi cheile?”, ”Când o fi mai bine să îi notific, chiar când intră legea sau să mai aştept puţin?”, sunt doar câteva din întrebările care s-au auzit pe parcurscul acestor discuţii.

Legea intră în vigoare pe 13 mai

În această situaţie se află şi focşăneanul Marius Boian, unul dintre sutele de mii de români cu credit ipotecar. ”Clar că am să notific banca imediat ce legea va intra în vigoare. Dacă nu mă voi înţelege şi nu vor dori să-mi scadă dobânda, voi da apartamentul. Deja mi-am găsit cu chirie. Sora mea locuieşte în Franţa de zece ani, plăteşte chirie şi trăieşte foarte bine. Noi, românii, suntem cu simţul proprietăţii: să avem, să fie al nostru. Devenim proprietari după atâţia ani de chin şi, care este bucuria? Cred că cei de la BNR se îneacă acum în propriul venin. Ce luptă infectă au dus pentru «săracele» bănci străine! Până acum, am luptat în faţa «flămânzilor» din sistemul bancar cu mâinile goale. Acum, le pot spune: ciocul mic, că noi suntem la putere! Zâmbesc după atâta amar de vreme. Este o lege corectă. Dacă rata ar fi fost fără comisioane şi lipsită de infecţii din caracatiţa bancară, n-aş fi fost interesat de ea. Mi-aş fi plătit rata ca un om normal. După aproape zece ani, mai am dublu şi ceva de plată”, spune Marius.

Legea dării în plată, sau ”casă contra credit” cum mai este denumită, a fost promulgată în Joia Mare de preşedintele Klaus Iohannis şi va intra în vigoare pe data de 13 mai. Legea prevede că toţi românii cu credit ipotecar sau de nevoi personale, garantat cu un imobil cu destinaţia de locuinţă, poate renunţa la respectivul imobil în schimbul iertării de datorii. 

Singura condiţie care se pune: creditul să fie mai mic de 250.000 de euro.

Marius Boian  aşteaptă să negocieze  cu banca
Marius Boian aşteaptă să negocieze cu banca
image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net