Au trecut 37 de ani de la cel mai dezastruos seism din România

Ultima actualizare:

    Peste 30.000 de militari au intervenit ca să scoată victimele de sub dărâmături
Peste 30.000 de militari au intervenit ca să scoată victimele de sub dărâmături

Ziua de 4 martie va rămâne întipărită pentru totdeauna în mintea românilor. În 1977 mii de oameni au rămas striviţi printre dărâmături, după ce pământul s-a zgâlţâit puternic. Cutremurul devastator a avut magnitudinea de 7,3 grade pe Richter.

De atunci au trecut fix 37 de ani. Evenimentul a avut epicentrul în Vrancea şi a provocat distrugeri mari în sudul şi estul ţării, cu deosebire în Bucureşti.

Seismul devastator a ucis 1.578 de persoane şi a rănit alte 11.000.

Pagubele produse de u avut ponderea cea mai mare în Capitală, reprezentând 70% din totalul pe ţară. Peste 35.000 de locuinţe au fost distruse, iar mai multe clădiri reprezentative pentru Bucureşti au căzut la pământ. Pentru salvarea celor prinşi sub dărâmături, autorităţile comuniste au mobilizat 30.000 de militari şi pompieri.

Misiunea acestora a fost îngreunată de pana de curent generată de seism, dar şi de panica generală.România a fost lovită de mai multe cutremure de intensitate mare.

Pe 26 octombrie 1802 a avut loc un cutremur cu o magnitudinea 7,9, iar pe 10 noiembrie 1940, un seism puternic a lăsat în urmă mii de victime.

Seismologii, dar şi clarvăzătorii au anunţat că în perioada următoare e posibil să se producă a un alt cutremur, la fel de mare.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net