Cutremur în sistemul medical! 77 de oncologi, acuzaţi că au luat mită

Ultima actualizare:

Nu mai puţin de 77 de medici oncologi au fost puşi sub acuzare pentru luare de mită, potrivit unui comunicat al DNA. Este vorba de o excursie în India, oferită medicilor de o firmă care se ocupa de importul şi distribuţia medicamentelor. Costul total al călătoriei: aproximativ 500.000 de euro.

În acelaşi dosar, procurorii au început urmărirea penală împotriva unei societăţi comerciale având ca obiect de activitate servicii de import, distribuţie şi promovare a produselor farmaceutice, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, în formă continuată (77 acte materiale), şi a patru reprezentanţi cu funcţii de conducere în societatea respectivă, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, în formă continuată (77 acte materiale).

În 2012, sub pretextul participării la un congres internaţional, persoane cu putere de decizie în cadrul societăţii comerciale au hotărât organizarea unei vacanţe în India pentru oncologi, urmând ca societatea să suporte toate cheltuielile cu transport, cazare, masă şi excursii pentru medici, iar în unele cazuri, şi pentru membri din familiile medicilor în cauză. „Oferirea acestei vacanţe avea ca scop stimularea ilicită a medicilor pentru a prescrie sau recomanda medicamentele distribuite de societatea comercială respectivă, cu încălcarea limitelor permise de Legea nr. 95/2006”, acuză procurorii DNA.

Mai mulţi doctori s-au bucurat de farmecul oraşului indian Bangalore
Mai mulţi doctori s-au bucurat de farmecul oraşului indian Bangalore

Astfel, prin intermediul reprezentanţilor medicali, cei patru directori din conducerea societăţii au transmis mai multor medici oncologi invitaţia de participare la al III-lea Congres asiatic de cancer de sân, care urma să aibă loc în Bangalore (India), în perioada 3-4 martie 2012. În final, 77 de medici au acceptat invitaţia, unii dintre aceştia fiind însoţiţi şi de membri ai familiei. „Pentru participarea la congres a celor 77 de medici, compania a achitat unei societăţi de turism suma de 520.607,95 euro (echivalentul a 2.312.670,7 lei), din care suma reprezentând mită este de 416.864,1 euro”, arată DNA.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net