Cutremurul de 4,6 grade din Vrancea, resimţit şi în Capitală

Ultima actualizare:

    Seismul de luni s-a produs la o adâncime de 40 de kilometriFoto Click!
Seismul de luni s-a produs la o adâncime de 40 de kilometriFoto Click!

Un cutremur de 4,6 grade Richter s-a produs, luni, în jurul orei 17.49, în zona Vrancea, fiind resimţit şi în Capitală.

UPDATE Cutremurul produs luni, la ora 17.49, în zona seismică Vrancea, a avut 4,6 grade pe scara Richter, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul a avut loc, la ora 17.49, la o adâncime de 115 kilometri, având epicentrul în judeţul Buzău, potrivit site-ului INFP.

Seismul a avut loc, la ora 17.49, la o adâncime de 140 de kilometri, având epicentrul în judeţul Buzău, a declarat pentru MEDIAFAX directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), Constantin Ionescu( se credea iniţial).

Cutremurul s-a resimţit, la intensitate mică, de 3 grade, la Bucureşti, Focşani, Brăila şi Galaţi, a mai precizat Ionescu.

Este cel mai mare cutremur produs în acest an în România.

În weekend au avut loc patru cutremure, cu magnitudinea cuprinsă între 3,1 şi 3,9 grade pe scara Richter, în zona seismică Vrancea, potrivit INFP.

Cel mai mare cutremur din acest an de până luni, cu magnitudinea de 4,6 grade, s-a produs în 24 ianuarie, în zona seismică Vrancea.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net