Cumplit. 11 români au murit din cauza caniculei, în ultimele 24 de ore

Ultima actualizare:

    Opt persoane au murit, joi, în județul Vaslui, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate, în toate cazurile fiind vorba de persoane căzute în spații publice
Opt persoane au murit, joi, în județul Vaslui, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate, în toate cazurile fiind vorba de persoane căzute în spații publice

Canicula a pus stăpânire pe România şi face victime. Opt persoane au murit numai în judeţul Vaslui, iar în judeţul Iaşi doi bărbaţi şi o femeie au murit din cauza complicaţiilor determinate de temperaturile crescute.

Trei persoane au murit în judeţul Iaşi

Primul pacient care a decedat se afla la muncă în timp ce i s-a făcut rău. Bărbatul în vârstă de 32 de ani, angajat la Salubris, a fost preluat din stradă cu o temperatură centrală de 43.3 grade Celsius. “Pacientul cu hipertermie severă a fost transportat din stradă în UPU, însă când a ajuns aici a intrat în stop cardio-respirator. A fost resuscitat, dar din păcate fără rezultat”, a declarat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD, potrivit România Tv.

Opt persoane au murit, joi, în județul Vaslui, iar una este în comă, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate, în toate cazurile fiind vorba de persoane căzute în spații publice, potrivit reprezentanților Serviciului de Ambulanță Județean. “Ultimele victime înregistrate sunt un bărbat în vârstă de 42 de ani, văcar în satul Bârlălești, care a fost găsit în stare de inconștiență, pe câmp și a unei femei de 62 de ani din Șerbotești, găsită moartă într-un lan de porumb. În total, au fost opt victime decedate și una în comă, intubată, aflată la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului de Urgență “Elena Beldiman” din Bârlad”, a declarat doctorul Dan Ungureanu, din cadrul SAJ Vaslui, potrivit sursei citate mai sus.

Diagnosticul iniţial pentru ceilalţi doi pacienţi decedaţi a fost de infarct, respectiv de embolie pulmonară. Victimele, un bărbat de 66 de ani din Iaşi şi o femeie de 58 de ani din Rediu, s-au stins din viaţă după ce au suferit un stop cardio-respirator şi nu au mai răspuns manevrelor de resuscitare. Potrivit reprezentanţilor Spitalului „Sfântul Spiridon” alţi doi pacienţi, în vârstă de 39, respectiv 41 de ani, se află în comă din cauza cauza căldurii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net