Cum va fi vremea de Crăciun. Prognoza specială pe două săptămâni, pentru fiecare regiune

Ultima actualizare:

    Cum va fi vremea de Crăciunfoto: Pixabay
Cum va fi vremea de Crăciunfoto: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni (13 decembrie) prognoza pentru următoarele două săptămâni în fiecare regiune. Astfel, în perioada 13-26 decembrie, vremea va fi rece, iar în mai multe zone va ninge, în special în a doua săptămână. Iată cum va fi vremea în fecare regiune a tării. 

Banat

Media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 2 grade la începutul intervalului și va fi în creștere ușoară până spre 4 grade în data de 17 decembrie, conform digi24.ro. Ulterior, ele vor scădea spre valori de -1...0 grade la sfârșitul intervalului de prognoză. În ceea ce privește media valorilor termice nocturne, aceasta se va situa în primele zile în jurul a -2 grade, iar spre sfârșitul primei săptămâni va crește ușor, spre 0...1 grade. În a doua săptămână, ea va scădea de valori de -1 grad,la -7...-6 grade. Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi ridicată în prima zi, apoi va fi în creștere în data de 16 decembrie și se va menține ridicată.

Crişana

Până în data de 17 decembrie, temperaturile pe timp de zi se vor situa în jurul a 2...4 grade, apoi vor scădea până valori de -2...-1 grad în cea de-a două săptămână. Pe timpul nopţii, temperaturile se vor situa la început între -3...-1 grad, dar vor scădea până la valori de -7...-6 grade. Temporar se vor semnala precipitații mixte, cu o probabilitate mai mare la începutul primei săptămâni și începând cu data de 16 decembrie

Transilvania

Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 3 grade la începutul primei săptămâni şi în jurul a -4...-3 grade spre finalul celei de-a doua săptămâni. În primele nopți, temperaturile nu vor varia dramatic și se vor situa la valori de -3...-1 grad, dar din data de 18 decembrie, va fi în scădere treptată, până spre -10...-8 grade. Temporar, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare, cu o probabilitate mai ridicată în prima zi din interval și în perioada 16 – 18 decembrie.

Maramureş

Şi în Maramureş, până în 17 decembrie, media valorilor diurne nu va avea variații semnificative și se va situa în jurul a 2 grade. După această dată, temperatura va avea tendința de scădere continuă până la sfârșitul intervalului, spre o medie în jurul a -2 grade. Valorile nocturne vor avea ușoare variații până spre sfârșitul primei săptămâni, iar media acestora va fi de -3...0 grade. Apoi, minimele termice vor fi în scădere spre o medie de -8...-7 grade. După data de 16 decembrie va crește probabilitatea pentru precipitații predominant sub formă de ninsoare.

Moldova

Maximele termice vor oscila între 1 și 4 grade, iar minimele între -2 și 1 grad, până în 17 decembrie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire continuu: valorile diurne vor coborî spre medii de -2 grade, iar cele din cursul nopților spre -7...-6 grade. Vor fi condiții pentru precipitații mai ales sub formă de ninsoare, mai ales între 16 și 18 decembrie.

Dobrogea

Temperaturile pe timp de zi valori în jurul a 9 grade în 13 decembrie, apoi vor scădea treptat de la o zi la alta, până spre 2...3 grade la jumătatea intervalului și până la 0...1 grad spre finalul acestuia. Media temperaturilor minime va fi în scădere de la o noapte la alta, pornind de la 6...7 grade, spre valori în jurul a -1 grad în data de 19 decembrie și până la -4...-3 grade în cea de-a două săptămână de prognoză. Temporar se vor semnala precipitații mixte, cu o probabilitate mai ridicată în în 13 decembrie și în perioada 15 – 18 decembrie.

Muntenia

Valorile termice vor avea tendința de scădere continuă până la sfârșitul intervalului: media maximelor va coborî de la 6 grade, spre 0...1 grad, iar cea a minimelor, de la 1...2 grade până la -6...-5 grade. Probabilitatea pentru precipitații mai ales sub formă de ploaie va fi ridicată până în jurul datei de 17 decembrie. După această dată, condițiile pentru precipitații - predominant ninsori - vor fi reduse.

Oltenia

Valorile termice vor avea tendința de scădere, mai accentuată după data de 17 decembrie. Media maximelor va fi de 5...6 grade la intervalului și de 1...2 grade la sfârșitul acestuia. Media valorilor nocturne se va situa în jurul a 0 grade până spre sfârșitul primei săptămâni, apoi va coborî spre -6 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare la începutul intervalului când vor predomina ploile și în jurul datei de 17 decembrie când treptat vor fi mai ales ninsori.

La munte

Temperaturile maxime vor avea valori negative pe întreg parcursul intervalului. Astfel, în primele zile nu se vor înregistra variații semnificative și se vor atinge valori de -4...-2 grade, însă ulterior tendința va fi de scădere continuă spre -8...-6 grade în cea de-a două săptămână. În primele nopți, media valorilor termice nocturne va avea mici oscilații și se va situa în jurul a -7 grade, însă ulterior va fi în scădere spre valori de -13...-12 grade spre finalul intervalului. Temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare, cu o probabilitate mai ridicată în prima zi și în intervalul 16-19 decembrie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net