Cum tratează psihologul un puşti prins în mrejele periculoase ale jocului «Balena Albastră»

Ultima actualizare:

    “Jocul le distruge copiilor încrederea în sine”, arată specialistul Ionuţ Rizescu Foto: "Adevărul"
“Jocul le distruge copiilor încrederea în sine”, arată specialistul Ionuţ Rizescu Foto: "Adevărul"

Îngrijorător! Psihologul Ionuț Rizescu, din Târgoviște, dezvăluie că tratează în prezent un copil în vârstă de 12 ani, care a jucat „Balena Albastră“, jocul mortal din mediul online. Puştiul a fost salvat la timp de părinții săi, atenți la schimbările lui de comportament.

Pericolul îi pândeşte pe mulţi dintre copii! Culisele întunecate ale jocului “Balena Albastră” sunt disecate de Ionuț Rizescu, un psiholog din Târgoviște, care consiliază acum un elev de 12 ani. Băiatul, a cărui identitate este confidențială, a avut tulburări de comportament, observate la timp de părinții săi, care au apelat la ajutor de specialitate.

“Sarcinile primite de copii sunt cumplite”

Psihologul a explicat, pentru adevarul.ro, consecinţele nefaste ale “Balenei Albastră”, jocul care a dus la sinuciderea a 130 de copii în Rusia. „Acest joc le distruge prima dată încrederea în sine. Sarcinile de a se trezi dimineața, la ora 4.20, de a urmări un film de groază sau de a se urca pe marginea unui bloc și a merge în echilibru sunt cumplite. <<Balena Albastră>> îi traumatizează pe cei mici. Și atunci, fiind foarte temători, copiii încep să nu mai realizeze ce e corect și ce nu“, explică specialistul.

"Puternici în sens negativ"

„După pierderea încrederii, jucătorii trec peste anumite etape și au impresia că sunt mai puternici. După părerea mea, chiar devin mai puternici, dar în sensul negativ, adică ar putea să facă mai mult rău decât au făcut până atunci. Se vorbeşte despre acest joc peste tot, în toate mediile. Am fost frapat să aflu și de la copii de 8 - 9 ani că ştiu multe amănute despre <<Balena Albastră>>“, semnalează Rizescu.Puştiul pe care îl consiliază acum reprezintă un caz fericit, însă psihologul admite că a fost foarte greu să se apropie de el. „Acele sarcini pe care trebuie să le îndeplinească micuţii au o formă de secretizare și ei nu vor spune de la început totul. E foarte greu să-i dai încrederea de a spune lucrurile de la început. Pacientul meu este într-o fază incipientă a terapiei și sunt semne bune de redresare“, încheie Ionuț Rizescu.Doi puşti au fost găsiţi spânzuraţi

Potrivit specialiştilor, în capcana „Balenei Albastre“ cad mulţi copii vulnerabili, a căror personalitate este în formare, sensibili şi instabili psihic. Doi puşti din România s-au spânzurat luni, la interval de numai o oră, în zone diferite ale ţării. Un elev de 14 ani şi-a pus capăt zilelor în satul Gherţa Mare (Satu Mare), apoi, la 600 de kilometri distanţă, un băieţel de 11 ani s-a sinucis în satul Cazaci (Dâmboviţa). Rudele spun că ambii copii ar fi jucat “Balena Albastră”. Mai mult, şi băiatul din Gherţa Mare, şi cel din Cazaci purtau prenumele Alex.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net