Regele Mihai a murit | Cum și-a luat adio Regele Mihai de la soția sa: «Rămas bun, suflet blând»

Ultima actualizare:

    Regele Mihai și Ana de Bourbon-Parma s-au căsătorit în AtenaFoto: Arhiva Familiei Regale
Regele Mihai și Ana de Bourbon-Parma s-au căsătorit în AtenaFoto: Arhiva Familiei Regale

Ce poate fi mai devastator pentru doi oameni care s-au iubit timp de 68 de ani ca unul dintre ei să dispară de pe acest pământ? La 94 de ani, Regele Mihai a resimțit din plin pierderea soției sale, Regina Ana. În 13 august, ziua înmormântării acesteia, chiar dacă Mihai I nu a putut participa la funeraliile de la Curtea de Argeș, pe pagina oficială de Facebook a Majestății Sale a apărut un mesaj scurt, dar sfâșietor. Un an mai târziu, Majestatea sa Regele a murit și i s-a alăturat Reginei în ceruri.

"Rămas bun, suflet blând." Aceasta a fost propoziția de despărțire a fostului suveran al României față de dragostea vieții sale. Alături de acest mesaj sfâșietor a fost adăugată o fotografie veche, în care Mihai I o privește cu o iubire care se poate citi în ochi pe cea care în 1948 i-a devenit soție.


    Mihai I și Regina Ana, tineri și surâzătoriFoto: Facebook
Mihai I și Regina Ana, tineri și surâzătoriFoto: Facebook

Povestea dintre Regina Ana și Mihai I al României a început în noiembrie 1947, când Regele a mers la Londra pentru a asista la nunta Elisabetei a II-a a Marii Britanii. Prima întâlnire dintre viitorii soți a fost amuzantă: "Când ne-am întâlnit prima oară, el era în uniforma aviaţiei române. În loc să mă prezint asa cum trebuia, am reacţionat milităros, salutându-l în poziţia de drepţi. A fost un moment amuzant", a rememorat acum ceva vreme Regina Ana. Dupa doar o saptamană, Regele i-a cerut mana. S-au căsătorit la 10 iunie 1948, la Atena.

De atunci, au trecut prin bune și rele. Au devenit părinții a cinci fete, dar au trebuit să trăiască cinci decenii în exil, iar la 92 de ani, în 1 august 2016, Regina Ana a murit într-un spital din Elveția.

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net