Cum se simte Kassandra Rotariu după cea de-a 44-a operaţie la picioare

Ultima actualizare:

    Până la 12 ani, Kassandra a suferit 44 de operaţii la picioare foto: arhiva personală
Până la 12 ani, Kassandra a suferit 44 de operaţii la picioare foto: arhiva personală

Câte ambiţie şi dorinţă de recuperare sunt într-un sufleţel atât de mic! Kassandra Rotariu (12 ani) a fost supusă zilele trecute unei noi intervenţii chirurgicale la nivelul picioarelor, operaţie pe care a efectuat-o la Strasbourg. Medicii francezi i-au schimbat proteza la şold, ca membrele inferioare să ajungă la acelaşi nivel, iar rezultatul este uimitor.

La o săptămână după ce a ajuns la Strasbourg încep să vină primele informaţii despre starea de sănătate a micuţei Kassandra Rotariu, copila care a fost părăsită de părinţi şi crescută de o bunică fără inimă, ce a ars-o cu ţigara şi i-a sfărâmat oasele. Fetiţa suferă de osteomielită, o afecțiune a sistemului osos, care îi înrăutăţeşte starea de sănătate şi face ca multiplele proteze pe care le are să fie schimbate din patru în patru ani până la majorat.

Asta s-a întâmplat şi recent când micuţa a ajuns pe mâna medicilor francezi unde mai fusese pentru un control premergător operaţiei în luna aprilie a acestui an. 


    Kassandrei i s-a schimbat proteza la şold, operaţia fiind un real succesfoto: arhiva personală
Kassandrei i s-a schimbat proteza la şold, operaţia fiind un real succesfoto: arhiva personală

"Cu ajutorul lui Dumnezeu plecam la cea mai grea încercare de pâna acum, operaţia 44. O rugăm pe Maica Domnului şi pe toţi Sfinţii să mijlocească la bunul Dumnezeu pentru reuşita noastră. Mulţumim tuturor care ne-au ajutat material şi moral, ne-au sprijinit şi au fost alături de noi în toţi aceşti ani", au fost gândurile cu care copila a intrat în operaţie. Rugăciunile ei au fost ascultate şi veştile din străinătate sunt îmbucurătoare. "Am trecut cu bine şi peste această operaţie, care nu a fost deloc uşoară. Mi-am dorit mult sa-mi schimbe proteza, pentru ca picioarele să fie la acelaşi nivel. Cu ajutorul lui Dumnezeu, mă recuperez pentru ca sunt luptătoare şi ambiţioasă. Vă mulţumesc tuturor pentru gândurile bune şi ajutorul acordat", a notat fetiţa.

Kassandra a fost adotată de soţii Rotariu când avea 4 ani 

Iosif Rotariu şi soţia sa, Dana, au adoptat-o pe Kassandra când aceasta avea doar patru anişori. Micuţa fusese arsă în nenumărate rânduri cu ţigara şi otrăvită cu acid, iar la un moment dat aruncată de la fereastră chiar de către bunica ei. De asemenea, pe lângă chinurile la care a fost supusă, fetiţa suferă şi de o boală a oaselor, care îi distruge articulaţiile. Fostul fotbalist i-a oferit o viaţă normală, în care să se poată bucura, aşa cum e normal, de copilărie. 

Bunica fetei a primit opt ani de închisoare, din care a executat doar şase, reuşitsă scape mai repede pentru că a avut un comportament "exemplar" pe perioada detenţiei. la scurt timp după ce a fost eliberată, femeia a fugit din România.

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net