Cum se aranjează alegerile prezidenţiale într-o şedinţă PSD: "Nu aveţi rezultate, nu primiţi bani"

Ultima actualizare:

    Mircea Govor, şeful PSD Satu Mare, alături de Victor Pontafoto: Interactivnews.ro
Mircea Govor, şeful PSD Satu Mare, alături de Victor Pontafoto: Interactivnews.ro

Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a fost înregistrat în timp ce ţipa la colegii săi de partid şi îi ameninţa pe directorii de şcoli, şefii de deconcentrate şi pe preoţii din judeţ că vor avea de suferit dacă Victor Ponta nu va câştiga alegerile prezidenţiale.

Govor a convocat pe 4 noiembrie o şedinţă, supărat că a pierdut alegerile în judeţ. Victor Ponta a ieşit pe locul doi în Satu Mare, devansat de Iohannis cu un procent de 0,6%.

Într-o înregistrare audio obţinută de gândul.info, Govor îi ameninţă că dacă nu vor avea rezultate în turul doi al alegerilor nu vor primi bani nici de la Consiliul Judeţean, nici de la bugetul de stat. 

„Cei care nu veţi avea rezultate în turul doi, cât sunt eu în Consiliul Judeţean şi cât am posibilitate, nu o să primiţi niciun cinci bani. Când se repartizează bugetul – zero, când se impart …(neinteligibil) zero  şi garantez că niciunul nu mai primeşte nimic. Staţi şi muriţi, asta e viaţa. Deja nu se mai poate. Trebuie să mă duc eu să mă milogesc ca un prost şi să pun o groază în joc? Pentru ce? Ca sa vin aici să ce? Să mă fac de râs. Pentru că ăla doarme la amiază în loc să meargă în campanie electorală, alalalt în ziua votului stă şi nu face nimica, mă duc la altul nimica. Unde ai fost, măi? Unde a fost …(neinteligibil) de la şcoală? Cum să fie la şcoală, mă? Eu ce-s, tâmpit? M-am dus şi am vorbit cu omul nostru. … (neinteligibil) Să-ţi spun ceva, de luni nu mai vine la şcoală, să se ducă să se odihnească. De luni, la revedere. Nu mai merge cu de-aste feluri. Şi-o spun foarte clar. Toţi directorii de deconcentrate care au fost numiţi politic , directorii de şcoli, toţi care au fost numiţi politic dacă nu participă efectiv la campanie, pleacă acasă. S-a-ncheiat”, spune Govor, potrivit înregistrării obţinute de gândul.info.

Mai mult, şeful PSD Satu Mare susţine că şi preoţii se vor implica în campania electorală pentru Victor Ponta, altfel vor rămâne fără fonduri şi preotesele vor fi date afară. Conform lui Govor,"preasfinţitul" e de partea lor şi va trimite oameni în fiecare localitate şi biserică. Mai mult, un om al PSD trebuie să fie în biserică în duminica votului pentru a raporta dacă preoţii le-au spus oamenilor cum să voteze sau nu.

"Am vorbit cu preasfinţitul, am vorbit cu toţi popii. Exact cum vorbesc cu voi, aşa am vorbit şi cu ei şi am spus la popi în felul următor: băi, oameni buni, s-o terminat. (neinteligibil)  Dacă nu vreţi să fiţi de partea noastră, s-aduceţi să votaţi cu domnul Victor Ponta, eu nu vă mai cunosc. La mine la uşa nu mai veniţi. Le-am spus verde în ochi. S-a terminat. Fraţilor, NU, la revedere, şi i-am spus la preasfinţit, a spus presfinţitul trimiţi în fiecare localitate, în fiecare biserică un om, ăla să trimită SMS şi-n localitatea la care n-o spus să votezi cu Ponta să nu-l văd. Dar nu se mai poate. Nu se mai poate. Deci preasfinţitul o fost de partea noastră total. E un om extraordinar. (...) Şi încă ceva, la toţi popii dacă pierdem toate preotesele le dau afară din tot, la revedere. Le-am şi spus. Toţi au venit la mine să le pun preoteasa. S-a terminat. S-a pierdut, pleacă acasă. Meargă la mama dracului, nu mă interesează. Deci s-o terminat. Deci de-acum înainte intru până mă duc la... Păi da ce suntem noi, mă, casă de binefacere, suntem proşti? Nu mai suntem proşti, am fost destul", spune şeful PSD Satu Mare.

Nu numai atât, dar în ziua alegerilor, în faţa secţiilor de votare trebuie să fie prezenţi directori de deconcentrate şi profesori care să vorbească cu oamenii.

"Deci am hotărât în felul următor: la fiecare secţie de votare vreau să văd doi oameni în faţa secţiei de votare, din care să fie consilieri locali, în special dacă avem, să fie directori/profesori de şcoli, să fie poştaşul din sat, să fie reprezentantul direcţiei sanitar-veterinare (...) În faţa secţiei de votare să fie la intrare doi oameni care să stea de vorbă cu omul: Bună ziua, bine aţi venit, vă aşteptăm să veniti să fiţi de partea noastră şi la revedere.(...) Deci la fiecare secţie de votare. Pe lângă asta trebuie să meargă din casă în casă să le spună la oameni în felul următor: oameni buni, nu facem voturi, nu ne gândim pentru comună, stăm degeaba", spune Govor.

El dă exemplul de bună organizare unde 20 de oameni au scos oamenii la vot."Or umblat din casă în casă, or făcut ce-a trebuit. 20 de persoane or strâns cred şi babele care umblă în patru labe. Aşa se face, măi fraţilor! De aia sunt rezultate. Oamenii au dreptul să voteze. Trebuie să-i facem să voteze".

Cât despre ungurii din judeţ. Govor spune că va trimite oameni de-ai PSD în localităţi şi în bisericile maghiare: "Cei de la UDMR ne-au promis că vin cu noi. Ei sunt şmecheri, lucrează la două capete, dar nu funcţionează. Vom avea în fiecare localitate câte un ungur de-al lor şi câte unul de-al nostru. Şi vom sta să vedem ce vor să facă. De asemenea, din momentul în care am bătut palmă cu ei şi le cerem acelaşi lucru în biserică trebuie să meargă în biserică (neinteligibil). Nu mai merge aşa. Nu mai avem ce face. Vom avea oameni în fiecare biserică ungurească".

Govor:"Astea sunt poveşti, e o făcătură"

Mircea Govor a fost contactat telefonic de reporterii de la gândul.info. El a declarat că întreaga campanie se desfăşoară în condiţii civilizate. El a recunoscut că a avut şedinţă cu primarii, însă susţine că înregistrarea e "probabil o făcătură".

"Nu am chemat niciun director de deconcentrate de la vreo instituţie de stat, pe care să-l implic în campania electorală. Toţi cei care participă la campania electorală sunt militanţii noştri, sunt membrii noştri de partid şi cu ei facem campanie. Eu nu iau oamenii din instituţiile statului să-i oblig la aşa ceva", a spus preşedintele PSD Satu Mare.

Întrebat despre discuţiile purtate cu preoţii din judeţ, Govor a răspuns: "Eu cu preoţii am tot timpul un dialog continuu, am o relaţie foarte bună cu preoţii din judeţul Satu Mare, deci sunt discuţii frecvente, nu doar de acuma". Social-democratul a adăugat că nu le-a impus acestora pe cine să susţină în campania electorală, dar "fiecare om ştie ce are de făcut, cum îl trage inima şi conştiinţa".

"Eu cu preoţii mă întâlnesc de foarte mulţi ani, am o relaţie foarte bună şi discutăm tot felul de lucruri. Biserica Ortodoxă este biserica majoritară în România şi este firesc să vorbim cu ei", a subliniat Mircea Govor.

El a negat orice discuţie avută despre schimbarea şefilor de deconcentrate şi a directorilor de şcoli dacă Victor Ponta pierde alegerile prezidenţiale. În privinţa ameninţării primarilor cu tăierea fondurilor, preşedintele PSD Satu Mare a declarat pentru gândul că doar Guvernul Ponta a alocat bani pentru judeţ.

"Singurul guvern care a sprijinit judeţul Satu Mare este guvernul Ponta. La noi nu e diferenţă între primarii de culoare politică. Le-am spus primarilor mei că dacă pierdem alegerile există pericolul să nu mai primim niciun ban", a spus Govor. El a ţinut să precizeze că nu numeşte directorii de deconcentrate şi că acesta este atributul prefectului.

"Astea sunt poveşti, e o făcătură. Într-o şedinţă de partid poate fi înregistrat tot ce discutăm. Eu am discut pur şi simplu activitatea de partid cu colegii mei. Mi se pare deplasată situaţia", a comentat înregistrarea Mircea Govor.

Inspectorul general recunoaşte că a fost la şedinţa PSD

Însă inspectorul şcolar general Claudiu Mondici a confirmat că a fost la o şedinţă PSD pe 4 noiembrie. Dar a mai adăugat că a fost o şedinţă de analiză a rezultatelor şi nu s-a simţit ameninţat, iar directorii de şcoli nu au fost implicaţi în campanie.

"Eu nu ştiu dacă am stat 10 minute la acea şedinţă pentru că am avut videoconferinţă. A fost o şedinţă de analiză a alegerilor. Eu nu m-am simţit ameninţat. Eu nu fac politică în timpul serviciului. Cât despre directorii de şcoli, nu sunt puşi politici. Sunt directori din toate partidele, nu am ţinut cont de partid. Eu nu le-am cerut să facă nimic decât să vegheze la bunul mers al educaţiei", a declarat Claudiu Mondici, conform gândul.info.

Preasfinţul neagă înţelegerea

Pe de altă parte consilierul PS Iustin Sigheteanul, părintele Teodosie, a declarat că ierarhul nu e implicat în campania PSD şi că preoţii doar au îndemnat oamenii să meargă la vot.

"Mai avem una şi de la Maramureş, unde un primar a spus că preasfinţia sa a îndemat oamenii să voteze cu Iohannis. Nu te poţi lua după astea. Se folosesc de un nume şi de o persoană care să fie credibilă. Eu nu ştiu de nici o înţelegere între preasfinţia sa şi domnul Govor. Noi am îndemnat enoriaşii să meargă la vot mai ales acum că e o chestiune naţională. Nu e vorba de politică de roşu sau verde. Să meargă românii la vot şi să iasă cine o da Domnul", a declarat părintele Todosie pentru gândul.info.

Asta în ciuda faptului că Iustin Sigheteanul a îndemnat credincioşii să voteze cu "candidatul nostru", care trebuie să fie ortodox, lăsând să se înţeleagă că vorbeşte despre Victor Ponta, mai scrie gândul.info. Mai mult, în presa locală a fost publicată o declaraţie car îi aparţine preotului: "Toţi preoţii, după ce termină slujba în biserici, să se prezinte la vot în fruntea credincioşilor din parohia fiecăruia. În funcţie de câţi mergem duminică la vot, atâta vom primi din partea Guvernului".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net