Cum a sărbătorit primarul din Bușteni Ziua Națională. Cu mâna pe fundul Principesei Maria

Ultima actualizare:

    Emanoil Savin și gestul lui nepotrivitFoto: Adevărul
Emanoil Savin și gestul lui nepotrivitFoto: Adevărul

Sărbătoarea Zilei Naționale presupune, an de an, și o călătorie tradițională cu Trenul Regal, de la Sinaia la Sibiu. Pentru prima dată, trenul a oprit și în Gara din Bușteni, acolo unde Emanoil Savin, primarul localității, i-a întâmpinat pe Principesa Maria, Principesa Margareta și pe Principele Radu.

Savin a fost extrem de mulțumit de vizita oficială, nu degeaba a și fost surprins de fotografi cu limba scoasă, chiar în prezența Altețelor Sale. Una dintre doamne, Principesa Maria, a fost feblețea edilului din Bușteni și, din prea mult exces de zel, acesta s-a apropiat nepermis de mult de sora Principesei moștenitoare. La un moment dat, chiar și-a sprijinit mâna pe posteriorul Principesei Maria, iar gestul lui stângaci a fost surprins de fotoreporterii Adevărul.

Emanoil Savin este cunoscut mai mult pentru apropierea de persoane publice foarte cunoscute în România decât pentru lucrurile făcute pentru urbea pe care o conduce de patru mandate. Pe multe dintre ele le-a și făcut cetățeni de onoare ai Bușteniului, chiar dacă nu au vreo legătură cu localitatea. Printre ei se numără Cornelia și Lupu Rednic, Lucian Bute, Angela Gheorghiu, Tudor Chirilă, Adrian Mutu, Ionel Ganea.

Savin, un edil controversat

Aflat la al patrulea mandat, Emanoil Savin este unul dintre cei mai cunoscuţi primari din România, dar nu neapărat prin felul în care administrează localitatea. De-a lungul vremii, el a fost fotografiat la chermeze organizate la cabanele din Buşteni în cinstea unor vedete, alături de lăutari, dar şi de personalităţi controversate ori oameni de cultură ai României. Pe mulţi dintre aceştia i-a făcut cetăţeni de onoare ai Buşteniului, titlu venit la pachet cu câte o parcelă de teren situată într-o zonă scumpă din Buşteni, unde un metru pătrat costă peste 250 de euro.

Printre vedetele cărora Savin le-a făcut cadouri se află Cornelia şi Lupu Rednic, Tudor Chirilă, Angela Gheorghiu, Lucian Bute, Adrian Diaconu, Ionel Ganea, Adrian Mutu,  Cătălina Ponor, Alina Dumitru şi Simona Halep, dar lista este cu mult mai lungă. Savin este un om bogat, figurând, la un moment dat, în top 300 al celor mai bogaţi români, cu o avere de 14 milioane de euro.

Mezina Familiei Regale

Principesa Maria a României, născută pe 13 iulie 1964, în Danemarca, este cea mai tânără fiică şi cel de-al cincilea copil al Majestăţii Sale Regelui Mihai I şi a Reginei Ana. Principesa Maria a fost botezată în rit ortodox, iar naşa de botez a fost Principesa Moştenitoare Margareta, sora ei mai mare.

Maria a studiat în Elveţia, dar a locuit pentru multă vreme în Statele Unite ale Americii. Pe 16 septembrie 1995  s-a căsătorit, la New York, cu polonezul Casimir Mystkowski, dar a divorţat în decembrie 2003, fără a avea urmaşi. Printr-un comunicat al Casei Regale a României, dat publicităţii pe 7 ianuarie 2015, s-a anunţat mutarea definitivă în România a mezinei Regelui Mihai.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net