Cum să îți amenajezi o baie cu gust și originalitate (P)

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Când vorbim de amenajarea băilor, multă lume folosește ÎNCĂ produsele de ceramică, pentru că așa au văzut la vecini, rude sau în multe magazine de prezentare. Însă foarte mulți români au descoperittotodată piatra naturală. La început și-au amenajat casele la interior cu piatră naturală, apoi la exterior, înlocuind astfel gresia și faianța, produse cu aspect monoton și nu foarte rezistente în timp.

De câțiva ani buni, moda pietrei naturale a luat amploare și în România. Astăzi românii apreciază și folosesc și alte tipuri de produse din piatră naturală, în afară de plăci pentru placarea pereților și a pardoselilor. Între aceste produse se remarcă mai ales chiuvete și căzi de baie din piatră naturală. 

simeon stalpnicul png

Un aer original și odihnitor

Felul în care arată chiuvetele pot schimba întreaga atmosferă a unei băi. În baie este locul unde ne relaxăm și ne recăpătăm energia după o zi obositoare de muncă. Deci trebuie să avem mare grijă cum ne aranjăm acest spațiu. Piatra naturală folosită la amenajarea unei băi ne va face să simțim imediat senzația de natural pe care o răspândește. Chiar și inconștient, omul percepe când este în apropierea unui material creatde natură. Nu puțini au recunoscut că au fost impresionați când au văzut pentru prima dată o chiuvetă din piatră naturală. 

Materiale, tipuri diferite de finisaje

Există multe materiale din care se pot realiza chiuvetele din piatră naturală: marmură, travertin, granit, limestone, onix (piatră semiprețioasă)... La interior, cele mai multe modele de chiuvetă baie au suprafețe lucioase, fine. Finisajele exterioare ale chiuvetelor pot prezenta suprafețe lucioase, dar pot avea și aspect de piatră brută, nefinisată. De exemplu, când își păstrează suprafața neprelucrată, travertinul amintește foarte mult de culoarea lemnului cu care se și asorteză de mult ori. Chiuvetele din marmură sunt impozante, iar cele din onix, în varianta lor mozaicată se potrivesc atât pentru un stil elegant, dar și pentru un spațiu mai tineresc, revigorant. 


    Chiuvetă baie din mozaic Onix Verde
Chiuvetă baie din mozaic Onix Verde


    Chiuvetă baie din marmură Calacatta
Chiuvetă baie din marmură Calacatta

Forme variate, culori fascinante

Chiuvetele pot fi pătrate, rotunde, dar au și forme speciale. O categorie cu totul aparte o formează chiuvetele realizate din mozaic, precum sunt cele din onix sau marmură. În băile cu dimensiuni medii sau mari se pot monta realizări mai speciale ale chiuvetelor, de exemplu cele tip piedestal. Acestea pot fi dintr-o singură bucată sau din două, a căror unire este foarte greu de sesizat. Chiuveta tip piedestal poate deveni un frumos centru de atenție al băii, întreaga amenajare putându-se structura în jurul acestui obiect natural. 


    Chiuvetă baie travertin Rosu
Chiuvetă baie travertin Rosu


    Chiuvetă baie din travertin Classic
Chiuvetă baie din travertin Classic

Rezistență mareși întreținere ușoară

Mulți oameni cred în mod cu totul greșit că aceste chiuvete din piatra naturală se pot sparge ușor și se pătează repede. Complet eronat!Gândiți-vă că piatra a fost folosită în amenajarea caselor de mii de ani, iar multe din aceste clădiri au rezistat până astăzi. Ca exemplu, dăm multele vestigii ale antichității pe care le vizităm în Grecia sau în Italia, când mergem în concediu. Cât despre întreținere, ea este foarte simplu de realizat. Orice produs din piatră naturalăse impermeabilizează la intervale regulate, indicate de specialiști. De obicei această impermeabilizare are loc o dată sau de două ori pe an, cu ajutorul unor substanțe profesionale, ușor de găsit în orice magazin de specialitate. Corect întreținute, lucru foarte ușor de altfel, chiuvetele din piatră naturală își pot păstra culoarea și textura lor impresionante foarte mulți ani. 


    Chiuvetă baie din travertin Red
Chiuvetă baie din travertin Red


    Chiuvetă baie travertin Latte
Chiuvetă baie travertin Latte

Rezistente, de forme și culori diferite, chiuvetele din piatră naturalăînlocuiesc cu succes monotonele și des întâlnitele chiuvete din ceramică. Cine dorește o baie care să aibă o atmosferă caldă, primitoare, dar și cu un design unic și modern, trebuie să ia în considerare piatra naturală ca material cald, spectaculos, cu o personalitate cu totul aparte. Pentru a vedea mai multe modele de chiuvete de baie și pentru a înțelege frumusețea și diversitatea lor, puteți vizita platforma PIATRAONLINE.RO

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net