Cum s-a făcut curățenie în București cu 5 ore înainte de furtună

Ultima actualizare:

    Reporterul Click a început serviciul ca măturător cu străvechiul târn
Reporterul Click a început serviciul ca măturător cu străvechiul târn

Alertă în București, unde a fost anunțată o furtună puternică în această seară. ”Pregătirile” sunt în toi, iar reporterul Click! a participat în această dimineață la curățenia care s-a făcut prin parcuri

Meseria este brățară de aur așa că reporterul Click a decis să își încerce forțele o zi pe post de măturător. Pentru a căpăta experiență, ucenicul a fost trimis la strâns frunze și la măturat alei în parcul Lumea Copiilor din sectorul 4 al Capitalei, împreună cu alt veteran.  Vestea rea este că acum sunt în alertă pentru că este Cod Galben de furtună în București de la ora 18.00 și sunt convocat pe post de apt combatant.

Pentru a ști abc-ul meseriei, am primit pentru început un vechi și bătrân târn și am luat în primire o alee din parc.”Nu așa, parcă dai cu măciuca! Uite așa se mătură, dai la stânga, apoi la dreapta și apoi în răspăr”, ne explică Constantin Stoica. După ce am strâns vre-o oră frunze, am zis că este momentul de o pauză. Nici pomeneală, oaza de verdeață este mare iar frunzele cad ale naibii de parcă cineva ar scutura pomii special să ne pună pe noi la muncă.

”Acum cred că ești pregătit să lucrezi cu tehnica de vârf”, ne spune colegul și descoperim uneltele măturătorului 2017: aspiratoarele de praf și măturile mecanice.


    Măturătorii au intrat în lumea tehnologiei cu aspiratorul de praf
Măturătorii au intrat în lumea tehnologiei cu aspiratorul de praf

O testăm pe fiecare preț de câteva ore, timp în care suntem dădăciți ca la școală.”Fiecare din aceste scule are productivitate cât 10 măturători. Are două viteze, iepure, adică tare, sau broască ceea ce înseamnă mai încet”, ne instruiește colegul nostru de echipă.


    Peria automată are productivitate cât 10 măturători
Peria automată are productivitate cât 10 măturători

”Zici că lucrezi la spații verzi de când lumea, boss. Ești măturător SF”ne felicită colegul. ”Acum suntem și noi moderni. Nu mai facem praf, zgomotul a dispărut, ne privește lumea altfel. Totul este electronic și ne respectă chiar și copiii. Vine lumea și ne cere să se pozeze cu utilajele noastre, suntem vedete”, zice Drăgoi.


    Peria mecanică este noua mătură a salariatului de la spații verzi
Peria mecanică este noua mătură a salariatului de la spații verzi

Pentru că la un moment dat este nevoie de forțe proaspete la tuns iarbă suntem transferați fără multă vorbă. Ne așteptam să primim o coasă și deja panica despre rănile provocate de lamă ne aduceau în minte tot felul de spitale și pansamente. Mare ne-a fost surprinderea când apar două tractorașe. Unul îl primim noi iar pe celălalt îl conduce Marian a lu Drăgoi.”Astea sunt sculele pe care le folosim noi la tuns iarbă. Unul prinde 25 de km la oră, celălalt 35 de km la oră. Totul este electronic. Mergi în cercuri din ce în ce mai mari. Ai grijă să nu te răstorni”, râde Marian.


    Marian a dat lecții despre cum se tunde iarba cu tractorașul
Marian a dat lecții despre cum se tunde iarba cu tractorașul

Și așa a decurs programul reporterului Click, devenit măturător SF. Vestea proastă este că în momentul în care ieșeam pe poartă, fericiți de experiență am primit o veste proastă: ”este anunțată furtună așa că s-ar putea să fie chemată toată lumea de acasă”. Mi-am dat demisia imediat

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net