Cum răsplătesc autoritățile române o faptă bună! Ce a pățit un agricultor

Ultima actualizare:
Autoritățile nu au privit cuochi buni inițiativa lui Erwin Albu
Autoritățile nu au privit cuochi buni inițiativa lui Erwin Albu

Un agricultor din Codlea, Erwin Albu, a văzut cât de cinstiți sunt oamenii din Germania și a vrut să demonstreze că și românii pot. Acesta și-a lăsat legumele la poartă, nesupravegheate, cu mesajul „autoservire”, îndemnându-i pe săteni să plătească cât cred de cuviință pentru marfa cumpărată. Din păcate, autoritățile nu au privit cu ochi buni această inițiativă, și i-au cerut imediat socoteală.

Erwin Codlea a vrut să pună în valoare potențialul românilor. Acesta a fost în Germania unde a văzut că sătenii își lasă marfa nesupravegheată la poarta casei și a vrut să facă același lucru și în România. Și-a scos legumele la poartă și a intrat în curte, lăsând un mesaj potențialilor clienți prin care îi îndemna să plătească în cutia poștală cât cred ei că i se cuvine agricultorului, potrivit TVRAutoritățile s-au sesizat imediat și i-au dovedit lui Erwin că se înșală: o astfel de inițiativă nu-și are locul în românia.

Cum arată somația primită de Erwin


    Autoritățile nu au privit cuochi buni inițiativa lui Erwin Albufoto: Activenews
Autoritățile nu au privit cuochi buni inițiativa lui Erwin Albufoto: Activenews

Mai mult decât atât, Erwin a primit o somație din partea Corinei Popescu, șefp la serviciul de Achiziții Patrimoniu, care îl avertiza de faptul că el ar trebui să plătească anumite taxe pentru mica lui afacere și că ar trebui să obțină atestatul de producător pentru a putea continua să facă „Autoservirea”, așa cum o numește el, informează activenews.ro.

Dezamăgit de reacția autorităților, la rândul lui, Erwin le-a trimis o scrisoare în care își exprimă nemulțumirile: „Din surplusul din gospodărie, din munca mea țărănească, am expus la poartă niște produse agricole, flori, legume, fructe și altele derivate, și am invitat oamenii să se autoservească cu toată încrederea și bunacredință, iar dacă aceștia consideră, pot lăsa o mică donație în cutia poștală. Am numit acest experiment de un real succes până în prezent : «Autoservirea din gospodărie pentru oameni cinstiți». Peste tot în Europa civilizată se practică această activitate de subzistență, dar în România autoritățile știu să înnăbușească orice inițiativă care nu trece printr-un filtru ultrabirocratic. Poporul român este hulit a fi un popor necinstit, iar tocmai această acțiune scoate în evidență ceea ce autoritățile încearcă să blocheze: solidaritatea și cinstea populară și soluțiile alternative cetățenești”, le-a scris Erwin, acesta fiind doar un pasaj din scrisoarea lui.

La sfârșitul textului, agricultorul a adăugat „Cu mare mâhnire, Erwin Albu, Cetățean pasator și țăran urban”. Cu toate acestea, autoritățile nu au răspuns încă la scrisoarea plină de mâhnire a lui Erwin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net