Cum îţi rotunjeşti veniturile dacă ai ieşit la pensie. Joburi pentru pensionari

Ultima actualizare:

Angajatorii din România nu caută doar oameni tineri. În unele situaţii, patronii preferă persoanele ieşite la pensie fiindcă sunt mai pregătite profesional, mai cooperante şi de încredere. Iată în ce domenii te poţi angaja pentru a-ţi rotunji veniturile mici pe care le obţii la pensie!

Persoanele pensionate au un avantaj mare faţă de tinerii din ziua de azi. Cei mai mulţi dintre ei s-au pensionat având la bază o meserie, care le poate aduce venituri şi acum. „Pensionarii pot munci cu contract individual de muncă pe durată determinată sau nedeterminată. Doar persoanele pensionate anticipat nu au dreptul să lucreze. Dacă reintră în câmpul muncii, pensia anticipată va fi suspendată”, ne-a declarat Raluca Peneş, coordonator HR în cadrul Smartree. Pensionarii pot fi plătiţi la fel ca restul angajaţilor, fără reţinerea contribuţiei pentru şomaj. Este o modalitate de suplimentare a veniturilor, dar şi de mărire anuală a pensiei pe baza contribuţiei suportată din salariu.

Vânzător, casier

În domeniul Retail sunt foarte căutaţi pensionarii pentru munca de casier. Angajatorii nu fac mari diferenţe pe criterii de vârstă, mai ales după ce tinerii strâmbă deseori din nas când sunt puşi în spatele unei tejghele. „Nu avem forţă de muncă, de aceea ne îndreptăm spre pensionari. Nu mai vrea nimeni să muncească. Tinerii nici nu se prezintă la interviul preliminar de angajare. Persoanele retrase din activitate sunt mai serioase şi de încredere”, ne-a spus o doamnă din Braşov, care caută o femeie pensionată pentru postul de vânzător la o cramă.

simeon stalpnicul png

Brutar, patiser

Este locul ideal pentru cei ieşiţi la pensie, indiferent că au sau nu calificare. Ea se obţine cel mai bine la locul de muncă. Ştefan Acatrinei, patronul unei brutării din Braşov, a ales să se orienteze către pensionari pentru seriozitatea lor. „Dacă sunt apţi de muncă îşi pot găsi un loc la noi. Un bărbat apt fizic poate conduce o maşină, de exemplu, sau poate felia pâine. Avem posturi disponibile şi pentru modelatori aluat, important este ca ei să-şi dorească acest lucru”, ne spune antreprenorul.

Bonă

Familiile tinere care nu au părinţii aproape se orientează cu precădere spre femei retrase din câmpul muncii, active, fără alţi copii în îngrijire şi apte din punct de vedere medical. Femeile pensionate pot câştiga între 1.000 şi 2.000 de lei pe lună ca bone, în funcţie de program.  

Instalator, electrician

Meseria omului e brăţară de aur, chiar şi după pensionare. Astfel că un instalator sau un electrician de meserie vor putea continua să realizeze lucrări în domeniul în care, odată, au performat. Un specialist îşi poate adăuga la pensie de la câteva sute la câteva mii de lei lunar.

Grădinar

Vârstnicii au mai multă răbdare decât tinerii, sunt tipicari, iar asta le conferă un simţ al ordinii. De aceea, vor aprecia dacă li se va oferi posibilitatea de a lucra într-o grădină, să tundă gazonul sau să îngrijească plantele.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net