Klaus Iohannis a jucat Hora Unirii la Iaşi

Ultima actualizare:

    Aproape 100 de manifestări vor avea loc în toată ţara, de Ziua Unirii foto:www.7est.ro
Aproape 100 de manifestări vor avea loc în toată ţara, de Ziua Unirii foto:www.7est.ro

Aproape 100 de manifestări au fost programate în toată ţara, duminică (24 ianuarie), de Ziua Unirii, la acestea fiind aşteptate peste 100.000 de persoane. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a mers la Iaşi pentru a celebra Unirea Principatelor Române din 1859.

Ora 14.00 Festivităţile de la Focşani, "oraşul Unirii", se vor desfăşura în absenţa preşedintelui României. Evenimentele din Piaţa Unirii sunt programate să înceapă la ora 15.30, cu un moment artistic al Ansamblului Folcloric Ţara Vrancei. Vor urca pe scenă Ion Dichiseanu, Cristofor Aldea Teodorovici (fiul regretaţilor Ion şi Doina Aldea Teodorovici), Vlad Miriţă, Dumitru Fărcaş şi Veta Biriş.

Ora 13.10 După Hora Unirii din Iaşi, circa 1.000 de persoane au mers în zona unde s-au împărţit plăcinte.

Ora 12.30 Klaus Iohannis a intrat în Hora Unirii de la Iaşi şi a jucat alături de oamenii prezenţi în piaţă.

Dacian Cioloş a venit la Iaşi pentru a sărbători Unirea din 1859
Dacian Cioloş a venit la Iaşi pentru a sărbători Unirea din 1859

Ora 11.55 Aproximativ 6-7.000 de oameni s-au adunat la Iaşi, în Piaţa Unirii. La manifestările prilejuite de Unirea Principatelor Române mai participă primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, precum şi minişttri ai Cabinetului Cioloş. Liderul PSD, Liviu Dragnea, nu se află la manifestările de la Iaşi, unde se înregistrează minus 8 grade Celsius, scrie Mediafax.

Ora 11.43 Klaus Iohannis a citit în faţa mulţimii discursul pregătit pentru ziua Unirii din 1859. "Îmi face o deosebită plăcere să mă aflu aici", a spus el.

Ora 11.32 Preşedintele Klaus Iohannis a venit în Piaţa Unirii din Iaşi. Acesta a salutat trupele prezente la parada din capitala Moldovei.

Iohannis a venit în Piaţa Unirii din Iaşi la câteva minute după Cioloş
Iohannis a venit în Piaţa Unirii din Iaşi la câteva minute după Cioloş

Ora 11.25 Prim-ministrul Dacian Cioloş a ajuns la Piaţa Unirii din Iaşi. Este aşteptat şi preşedintele României, Klaus Iohannis. În Piaţa Unirii se află şi mai mulţi basarabeni care militează pentru unirea Republicii Moldova cu România, scrie adevarul.ro.

Iohannis a jucat Hora Unirii la Iaşi
Iohannis a jucat Hora Unirii la Iaşi

Ora 11.00. Circa 4.000 de persoane au ajuns în Piaţa Unirii din Iaşi. În acelaşi timp, mai mulţi angajaţi de la compania Fortus din oraş au venit cu pancarte şi protestează că nu şi-au primit salariile.

Peste 3.500 de efective ale MAI vor acţiona pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la cele aproape 100 de manifestări omagiale organizate la nivel naţional în contextul sărbătoririi Unirii Principatelor Române, la care sunt aşteptate peste 100.000 de persoane, scrie Mediafax.

Principalele manifestări vor fi organizate, duminică, în municipiile Cluj, Focşani şi Iaşi, unde se estimează prezenţa unui public numeros.

Prefecturile vor organiza manifestări dedicate Unirii Principatelor Române în municipiile reşedinţă de judeţ, iar în instituţiile de învăţământ ale MAI vor avea loc activităţi comemorative.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net