Cum a devenit Baloo vedetă naţională, peste noapte!

Ultima actualizare:

    Ciobănescul mioritic sare mereu gardul pentru a ieși din curte și a sta la poartăFoto: adevarul.ro
Ciobănescul mioritic sare mereu gardul pentru a ieși din curte și a sta la poartăFoto: adevarul.ro

Îl cheamă Baloo, este un ciobănesc mioritic şi are şapte ani. A devenit cunoscut în urmă cu trei zile, când localnicii din Malu Mare, judeţul Dolj, le-au spus jurnaliştilor de la „Adevărul” că patrupedul stă trist, la poartă şi îşi aşteaptă stăpânul mort de cinci ani.

Povestea lui Baloo este asemănătoare cu cea a unui câine celebru, personaj de film, Hachiko. De cinci ani, Baloo, aşa cum îl cheamă de fapt, stă în faţa casei goale a stăpânului său, care a murit în urmă cu cinci ani. Mai exact, ciobănescul mioritic nu se mişcă din faţa porţii, păzind cu îndârjire curtea în care odinioară a trăit alături de stăpânul lui. Aflând despre povestea câinelui, zeci de oameni veniţi la Malu Mare chiar şi de la sute de kilometri depărtare s-au oferit să-l adopte. Au crezut că mioriticul a fost părăsit şi au vrut să-i facă un bine. Lucrurile nu stau însă chiar aşa! La două zile de la relatarea poveştii, stăpâna patrupedului a spus pe o reţea de socializare că, într-adevăr, fostul stăpân a murit în urmă cu cinci ani, dar că „Hachiko“ nu este de dat. „Câinele de la Malu Mare chiar are stăpân: pe mine. Îl cheamă Baloo, nu Arsenie Boca. Este adevărat că stăpânul câinelui (tatăl meu) a decedat acum 5 ani, dar asta nu înseamnă că nu avea soţie sau copii. Este din nou adevărat că îşi aşteaptă stăpânul în poartă, dar acesta sunt eu sau oricine altcineva din familie care trece zilnic pe-acolo. Azi, am fost şocată să văd câtă lume s-a adunat în faţa porţii să-l ia acasă. Fraţilor, este un câine cu stăpân, nu talisman norocos!“, a precizat, pe contul său de Facebook, Alina Burada, stăpâna lui Baloo. 

În familia Alinei, Baloo a fost adus, acum 7 ani, când un prieten al tatălui său le-a făcut cadou doi pui de ciobănesc mioritic: un mascul şi o femelă. Ea a murit acum câteva luni, iar Baloo a rămas neconsolat, potrivit adevarul.ro. De atunci, câinele caută mereu să fie lăsat afară, liber. Stăpânii lui - Alina, soţul ei, fratele ei, precum şi prietenul de familie care l-a adus în casa lor - îl vizitează zilnic, pe rând. Au încercat să-l facă să stea în curte, dar Baloo sare gardul la vecini şi iese afară, la poartă. Acolo îi place să stea, în faţa curţii. Când a fost mic, Baloo a fost lovit de o maşină, apoi cineva a încercat să-l fure şi l-a bătut. Câinele a învăţat să se păzească, să stea departe de stradă, să nu se gudure la picioarele oricărui necunoscut. Acum, cu toată vânzoleala creată, Baloo este speriat de lumea care vine şi vrea să-l ia acasă.

Hachiko și-a așteptat stăpânul, în gară, 9 ani

Hachiko a fost un câine din rasa Akita Inu, născut la o fermă din Japonia. Hachiko îl însoţea dimineaţa pe stăpân la Gara Shibuya, urmând ca la întoarcerea acestuia de la serviciu să-l aştepte în acelaşi loc. Și asta, până în mai 1925, când Ueno nu s-a mai întors deoarece suferise un atac cerebral în acea zi. Hachiko a rămas însă în gară, așteptându-și stăpânul, încă nouă ani. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
www.antena3.ro
camion accident Suceava FOTO ISU Suceava jpg
image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net