Cum au fost huiduţi tinerii de către pensionari, la mitingul Antena 3

Ultima actualizare:

    Mircea Badea a coborât în mulţime foto: Andreea Voicu
Mircea Badea a coborât în mulţime foto: Andreea Voicu

Circ fără bani. Cam aşa s-a putut descrie mitingul organizat de jurnaliştii Antena 1 şi Antena 3, vineri (19 februarie), în Piaţa Constituţiei. Deşi erau aşteptaţi peste 5.000 de oameni, după cum declarau Mihai Gâdea şi Mircea Badea cu o zi în urmă, numărul acestora nu a depăşit 2.000, majoritatea fiind pensionari. Aceştia au adus bannere scrise de mână, pe foi de hârtie, cu mesaje de susținere: ”Iubim adevărul! Antena 3 este grupa noastră sanguină!”.

Jurnaliștii Antenei 1 și Antenei 3 au primit vineri (19 februarie) autorizațiile necesare susținerii unui miting de susținere a trustului Intact în Piața Constituției, la care sperau să participe peste 5.000 de manifestanţi, în ciuda vremii de afară. Vedetele Antenelor au urcat, rând pe rând, pe scena amplasată în faţa Casei Poporului, de unde au îndemnat manifestanţii să îşi aducă aminte de mandatul lui Traian Băsescu. Aproximativ 2.000 de oameni, majoritatea bătrâni şi foarte puţini tineri au venit să-i susţină pe jurnaliştii Antenelor şi să le transmită urările lor de bine, înarmaţi cu pancarte şi flori.

Dana Grecu, lacrimi de crocodil în mijlocul mulţimii


    Dana Grecu a plâns de mama focului foto: Andreea Voicu
Dana Grecu a plâns de mama focului foto: Andreea Voicu

La ora 15.00, Mircea Badea şi Mihai Gâdea au urcat pe scenă, însoţiţi de Adrian Ursu. Au salutat lumea cu tradiţionalul „Antena 3 e aici?”. Răspunsul vine repede: ''DAA''. Oamenii au început să aplaude în cor. Începe imediat să se strige „Libertate!”, „Nu vă lăsaţi!”, „Jos ANAF!”.

Toată lumea a fost atât de emoţionată de evenimentul creat de cei de la Antene, încât s-a plâns pe capete. Prima care a dat startul a fost Dana Grecu, care s-a plimbat prin mulţime, primind flori şi scrisori de la cei în vârstă. O bătrânică a venit de acasă pregătită cu o poezie, pe care a dorit să o predea personal celor de la Antena 3.


    Femeia probabil nu ştie că Vadim Tudor a murit de câteva luni, astfel nu se explică de ce îşi doreşte să îl vadă la conducerea ţării foto: Andreea Voicu
Femeia probabil nu ştie că Vadim Tudor a murit de câteva luni, astfel nu se explică de ce îşi doreşte să îl vadă la conducerea ţării foto: Andreea Voicu

Aceştia au venit să-și exprime simpatia față de trustul somat de Fisc să părăsească sediul confiscat de stat printr-o sentință judecătorească definitivă, pentru recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro din dosarul ICA, pentru care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Pensionarii sunt din ce în ce mai solidari cu Antenele şi încep să huiduiască numele lui Băsescu, cât şi al Monicăi Macovei şi nu în ultimul rând pe cel al ANAF-ului. Bătrâneii nu sunt porniţi numai pe regimul lui Băsescu, cât şi pe cei câţiva tineri care au îndrăznit să pronunţe numele ''ANAF'' în mijlocul mulţimii. Tinerii, care nu aveau mai mult de 25-26 de ani sunt luaţi imediat la rost de pensionarii extrem de revoltaţi că nu strigă numele Antenei 3.

Pe cele două monitoare amplasate în lateralele scenei se difuzează încontinuu clipuri realizate de cei de la Antena 3: „Am instrat în insolvenţă/ Să salvăm mii de ştirişti”. Din mulţime se scandează „Nu vă închide nimeni, că sunteţi cei mai tari''.

Mihai Gâdea a ţinut un discurs emoţionant

Mihai Gâdea a sfidat ploaia cu un discurs emoţionant: ”Plouă atât de frumos astăzi. Ca să ținem minte că întâlnirea noastră nu a putut fi stricată de nimic. Nu a putut fi stricată de oamenii care au stricat România. Nu a putut fi stricată de ploaie. Nu a putut fi stricată de ANAF”. Este flancat îndeaproape de Mircea Badea: ”Cetățeni, răspunsul la întrebarea ce se va întâmpla de luni pe mine, unul, nu mă interesează. Tot ce mă interesează este că suntem toți acum aici”. Numele rostite cel mai des sunt cele ale fostului președinte Traian Băsescu, al Monicăi Macovei și al Laurei Codruța Kovesi.

Dana Grecu a plâns de mama focului
Dana Grecu a plâns de mama focului

Nu le pasă că îi plouă, atâta timp cât pot striga în cor: ''Băsescu, la puşcărie''. După nici o oră de reportoriu, Mircea Badea și Mihai Gâdea coboară în mulțime, ei fiind protejaţi de jandarmi. Entuziasmul vedetelor de la Antene crește, iar Mihai Morar declară: ”Azi e sărbătoare națională!”. Cristi Brancu îl aprobă: ”Antena este kilometrul zero al României!”.

Dan Voiculescu, ridicat în slăvi de pensionari

La două ore de la începutul mitingului se strigă în sfârșit numele fondatorului trustului Intact, Dan VOiculescu și se aplaudă frenetic. Carmen Avram, realizatoarea emisiunii ”În premieră”, urcă și ea pe scenă în lacrimi. Vorbește despre Revoluție. Mulțimea se molipsește de plâns. Se strigă: ”Jos tirania!” Nici Răzvan Dumitrescu nu se lasă: ”Nu pot ei înghite cât putem noi emite!”

Jurnalistul Adrian Ursu dă tonul: ”Javră ordinară!”, iar mulțimea preia scandarea cu entuziasm. În piață se adună din ce în ce mai mulți oameni, cu pancarte și flori. Dana Grecu nu se mai poate opri din plâns: ”Să vă ajute Dumnezeu pe toți!”. Mulțimea strigă: ”Dana! Dana! Dana!”

Oana Stancu face şi ea mărturisiri publice: ”N-am luat bani de la mafie! N-am pupat acolo unde ar fi trebuit pupat”. Manifestanții scandează: ”Jos securitatea! Băsescu la închisoare!”.

Femeia probabil nu ştie că Vadim Tudor a murit de câteva luni, astfel nu se explică de ce îşi doreşte să îl vadă la conducerea ţării
Femeia probabil nu ştie că Vadim Tudor a murit de câteva luni, astfel nu se explică de ce îşi doreşte să îl vadă la conducerea ţării

Alessandra Stoicescu strigă şi ea:  ”Nu vreau să plâng. Suntem uniți. Vrem libertate. Poți să plângi și de fericire, și de bucurie. Doar datorită vouă existăm”.

Mihai Gâdea amenință cu dezvăluiri şi îndeamnă mulţimea să se ia de mâini ca să arate cât sunt de uniți și pentru a demonstra că refuză cătușele. Mulțimea strigă: ”Nu vă lăsăm!”.

Se apropie orele 18.00, iar mitingul trebuie să se încheie, conform autorizaţiei de la Primărie, nu înainte de a urca pe scenă artiştii: CRBL, Jorge, Mirela Boureanu Vaida şi Irina Loghin, care transmit şi ei mulţumirii oamenilor care s-au adunat în Piaţa Constituţiei. Oamenii din piață încep să se retragă, nu înainte de a spune că gerul le-a probat caracterul: ”Am ieșit pentru voi!”. Mircea Badea spune că acesta este doar primul miting dintr-o serie mai lungă.

Mircea Badea, mesaje dure pe Facebook după mitingul din Piaţa Constituţiei 

După mitingul organizat în Piaţa Constituţiei, Mircea Badea a publicat pe pagina personală de Facebook mai multe mesaje în care se arată încântat de atmosfera care s-a creat în piaţă.

''Nimic nu mă bucură mai mult decât chinurile băloase în care se zvârcolesc putzoii şi drogaţii de pe trepanet. Da, acţiunea publică de azi a fost impecabilă. Ziceau putzoii şi drogaţii că fac o contramanifestaţie în Piaţa Universităţii. Ce ştiţi? A mai fost cineva în afară de pulea?'', a scris Badea, pe reţeaua de socializare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
saptamana patimilor jpeg
padure jpg
regina elisabeta si jackie kennedy captura video jpg
eremia teofil grigorescu adevarul ro jpg
bauturi pexels jpg
pisica disparuta png
incendiu bucuresti facebook jpeg
ceai somn jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net