Cum au făcut vedetele să ia note mari la Capacitate!

Ultima actualizare:

    Peste o oră va începe Evaluarea naţională, pentru absolvenţii de gimnaziu
Peste o oră va începe Evaluarea naţională, pentru absolvenţii de gimnaziu

Emoţii uriaşe pentru circa 197.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a! Peste o oră începe Evaluarea naţională, primul examen din viaţa lor. Şi vedetele au avut emoţii când au dat Capacitatea şi au folosit talismane, ca să aibă noroc. Iată cum au reuşit.

Click! a întrebat mai multe vedete dacă îşi mai amintesc examenul numit pe vremuri “Capacitate”. S-a auzit un oftat prelung şi au năvălit amintirile.

Simpatica Livia Graur a purtat un talisman
Simpatica Livia Graur a purtat un talisman

Pe Livia Graur o vedeţi prezentând rubrica Meteo, la ştirile Prima TV, de la ora 18.00.

“Am dat examenul de Capacitate în 2001. Cel mai greu mi-a fost la Matematică. Am avut mari emoţii. Nu mi-a plăcut niciodată această materie şi, desi, am făcut meditaţii şi m-am pregatit, nu am reuşit să obţin o notă prea mare. Rezultatul final a fost mulţumitor, am luat 8,75, medie care mi-a permis să intru la Şcoala Centrală, care a fost prima mea opţiune. La toate examenele, am purtat un talisman, un lănţişor norocos primit de la mama mea”, ne-a povestit simpatica Livia.

Lui Alex Constantin, de la Prima TV, i-a purtat noroc sora geamănă
Lui Alex Constantin, de la Prima TV, i-a purtat noroc sora geamănă

Carismaticul Alex Constantin prezintă emisiunea “Click”, de luni până vineri, de la ora 22:30, la Prima TV. Şi el are amintiri frumoase din vremea când avea 15 ani.

“A trecut ceva timp. Am dat examenul în 2002. Îmi amintesc că am avut mari emoţii pentru că mi-am dorit să intru la cel mai bun liceu din Oradea. Am dat examen la Română, Matematică şi Geografie şi m-am descurcat destul de bine. Media finală a fost 9,50 şi mi-a permis să intru la Colegiul  Naţional Mihai Eminescu. Am mers la examene cu sora mea geamănă Alexandra, cu care am fost coleg din clasa I, până în clasa a XII- a”, a mărturisit vedeta Prima TV.

Bebeluşa Ioana a învăţat fără meditatori
Bebeluşa Ioana a învăţat fără meditatori

Bebeluşa Ioana, de la “Cronica Cârcotaşilor a scăpat de emoţii abia când a văzut subiectele. Ioana Petric ne-a povestit cum a făcut să ia o medie uriaşă, la examen. “Am dat Capacitatea în 2004. Am avut emoţii, dar au fost constructive. Au dispărut în momentul în care am văzut  subiectele. N-am făcut meditaţii, dar am reuşit să obţin media 9,80 şi am intrat la Liceul Tiberiu Popovici din Cluj”, ne-a spus drăgălaşa Bebeluşă.

Calendarul probelor

Probele de la Evaluarea naţională sunt  programate în perioada 23 -25 iunie, astfel: luni proba scrisă la Limba şi literatura română, marţi proba în limba maternă, iar miercuri va fi proba scrisă la Matematică. Rezultatele vor fi afişate vineri 27 iunie, până la ora 16.00, iar în următoarele patru ore se vor putea depune eventualele contestaţii.

Anul acesta, va fi o premieră foarte importantă. Media de admitere la liceu va fi calculată altfel: 75% din medie va fi rezultatul de la Evaluarea naţională şi doar 25% va fi media generală din gimnaziu. Se estimează că din 197.000 de absolvenţi, circa 30.000 nu se vor prezenta, iar alţi 5.000 sunt în stare de corigenţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net