Cum ar ocupa Rusia în 36 de ore Europa

Ultima actualizare:

    Tancurile rusești ar invada Riga în 36 de oreFoto: Getty Images
Tancurile rusești ar invada Riga în 36 de oreFoto: Getty Images

Mai mulți analiști militari confirmă: Rusiei i-ar lua doar trei zile ca să ocupe capitalele Estoniei și Letoniei! NATO nu și-a comasat trupe de elită pentru a-i apăra pe cei mai estici membri ai alianței iar Rusiei i-ar trebui între 36 și 60 de ore ca să invadeze Riga și Tallin.

Relațiile dintre Vladimir Putin și Occident se degradează de la o zi la alta. Cu toate acestea, forțele militare NATO sunt slab pregătite pentru a face față unui război hibrid comandat de la Kremlin, cu scopul de a ocupa micuțele state baltice.

Pe fondul acestor calcule, săptămâna trecută, Suedia a început să-și remilitarizeze insula Gotland, o veche frontieră cu Estul comunist de pe vremea Războiului Rece. Comandantul suprem al fortelor armate suedeze, generalul Micael Byden, se întreabă ce urmărește Rusia.

În eventualitatea unui conflict armat, analiștii militari anticipează că Rusia ar putea să lanseze două asalturi din două direcții opuse de-a lungul graniței cu Letonia, trimițând batalioane dotate cu armament greu pentru a ocupa Riga. În cursul asaltului, armata rusească ar mătura batalioanele NATO.

Odată ce ar fi cucerit Letonia, pe harta Rusiei ar urma nord-estul Estoniei, care este populat de etnici ruși. Destinația finală ar fi Tallin. Raportul analiștilor militari consultați de cotidianul The Independent avertizează că forțele militare americane și ale statelor baltice, cu toată susținerea forțelor aeriene americane, nu ar avea nicio șansă de a opri armata rusească. De ce? Pentru că NATO ar fi vulnerabilă în fața unei invazii terestre.

Într-un scenariu de acest gen, NATO ar avea două opțiuni: înfrângerea sau lansarea unui contraatac extrem de costisitor, ce ar escalada un eventual conflict spre un război nuclear!

Pentru ca ambițiile rusești să fie domolite, NATO ar trebui să investească anual 2,7 miliarde de dolari pentru a trimite în statele baltice artilerie, forțe aeriene și șapte brigăzi, trei dintre ele dotate cu armament greu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net