Culmea nesimţirii: vor bani în plus pe autostrada fărâmată!

Ultima actualizare:

    Pe aici trebuia  să fie autostradă și  să circule mașini
Pe aici trebuia să fie autostradă și să circule mașini

Au tupeu, nu glumă! Italienii de la Salini Impregilo, care au construit în bătaie de joc autostrada Sibiu-Orăştie, vor să fie despăgubiţi cu 120 de milioane de lei, pe motiv că le-a fost reziliat contractul şi nu au primit bani suficienţi. Reclamaţia au depus-o la ­Curtea de Arbitraj de la Paris.

Autostrada care l-a costat funcţia şi l-a dus la DNA pe Narcis Neaga, fostul director al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), a declanşat un nou scandal. Constructorii italieni sunt nemulţumiţi că autorităţile au reziliat contractul pentru refacerea şoselei de viteză Sibiu-Orăştie. Consideră că nu sunt vinovaţi pentru surparea lotului 3 (Sălişte - Cunta) de aproximativ 22 km, deşi s-au făcut expertize care au arătat că drumul a fost făcut din materiale proaste, iar proiectul nu a fost respectat. În plus, Salini Impregilo susţine că a înregistrat cheltuieli suplimentare în urma unor întârzieri de care se fac vinovate autorităţile române. Vor să li se facă dreptate la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de la Paris, unde au cerut despăgubiri de 120 de milioane €.

“Este un tertip şmecheresc ca să tragă de timp şi să nu dea banii înapoi. Am achitat 94% din totalul lucrărilor care se ridică la 130 milioane de euro. Au făcut lucrările în bătaie de joc şi sunt obligaţi să returneze tot ce li s-a plătit”, au explicat, pentru Click!, surse din cadrul CNADNR. Autorităţile spun că italienii nu au şanse să câştige la Curtea de Arbitraj, dar că, timp de două luni, până când se dă verdictul, refacerea porţiunii demolate este blocată. Lotul 3 a fost deschis traficului în 2014, însă a fost închis anul trecut, după zece luni de la inaugurare. Pe o porţiune din zona viaductului Aciliu, au apărut fisuri adânci şi ­totul a fost demolat. Lucrarea, efectuată în bătaie de joc, face obiectul unei anchete penale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net