Cu cât s-a vândut la licitație o icoană semnată de Arsenie Boca. Ce mai pot cumpăra colecționarii până la sfârșitul anului

Ultima actualizare:

    Icoana a fost adjudecată cu 17.000 de euro iar prețul de pornire a fost de doar 350 de euroFoto: artmark.ro
Icoana a fost adjudecată cu 17.000 de euro iar prețul de pornire a fost de doar 350 de euroFoto: artmark.ro

Icoana ”Maica Domnului Îndurerată”, semnată de părintele Arsenie Boca, a fost adjudecată pe 8 decembrie, cu 17.000 de euro, în cadrul unei licitații online desfășurată la București. Icoana a stabilit un record pentru piața de artă sacră. Click! Îți spune ce alte licitații importante se mai desfășoară în decembrie.Peste 30 de pasionați de artă sacră și colecționari au fost interesați de piesa de colecție, o icoană pe glajă (sticlă), oferind, timp de 15 minute, 49 de oferte. Icoana cu numele "Maica Domnului Îndurerată", a fost realizată la un atelier din Șcheii Brașovului, a doua jumătate a sec. XIX.


    Icoana se numește
Icoana se numește

Ea a fost oferită de părintele Arsenie Boca părintelui Ieronim Grovu de la Sâmbăta de Sus (poreclit ”Starețul”). Această operă rară de artă sacră porată pe verso dedicația și semnătura lui Arsenie Boca, datate 25 august 1945, raritate absolută. Icoana a avut un preț de pornire de doar 350 de euro. În cadrul licitației organizate de Casa Artmark au participat 263 de icoane, 64 fiind adjudecate.  


    ”La Vie en Or” (Viața în aur) este oferită în licitație la un preț de pornire de 4000 de euro
”La Vie en Or” (Viața în aur) este oferită în licitație la un preț de pornire de 4000 de euro

Licitație cu băuturi rare 

Pe 14 decembrie are loc la aceeași casă o licitație pentru iubitorii băuturilor rare. O selecție specială de 223 de sticle de vin, whisky sau șampanie pentru cele mai rafinate gusturi și cei mai pretențioși clienți. Vedetele licitației sunt o sticlă Old Whiskey Vatted Glenlivet din 1891, al cărui preț de pornire în licitație este de 500 de euro și o sticlă de coniac ”La Vie en Or” (Viața în aur). Coniacul este pus într-o sticlă care funcționează ca și decantor, este stratificată manual în foiță de aur pur de peste 24 de carate. Prețul de pornire al acestei sticle este de 4.000 de euro.

Licitație cu tablouri ale marilor pictori români 

Pe 21 decembrie are loc ultima expoziție de artă a anului, o ocazie pentru colecționari de a achiziționa opere rare. Printre piesele care vor fi licitate se numără "Fata cu oglindă" a lui Nicolae Grigorescu, un delicat "Nud" realizat de Nicolae Tonitza sau un peisaj citadin semnat de Gheorghe Petrașcu. La licitație vor fi scoase aproape 200 de opere de artă, semnate printre alții de Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Nicolae Vermont, Theodor Pallady, Gheorghe Petrașcu, Ștefan Dimitrescu, Samuel Mutzner, Ștefan Popescu, Camil Ressu, Nicolae Dărăscu, Ion Țuculescu, Alexandru Ciucurencu.

Citiți și

Uite cum arata ceasul de 145.000 de euro. Este perla colecției care se vinde pe 26 mai într-o licitație fără precedent în România

”Licitația de eleganță” de la București de pe 11 noiembrie, bătălia anului pentru colecționari și amatori de lux

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net