Cu 50 de lei, poţi să fii soldat pentru o zi!

Ultima actualizare:
Ioan Epure, jucător
Ioan Epure, jucător

Ai visat de mic să îmbraci uniforma militară, însă nu ai avut curajul să te faci militar, jandarm sau poliţist? Acum ai ocazia să te distrezi, fără să te răneşti, alături de o echipă de profesionişti, cu numai 50 de lei pe zi. Reporterii Click! au încercat pe pielea lor ce înseamnă să fii “soldat” pentru o zi.

Te îmbraci, te înarmezi, te antrenezi, gândeşti şi acţionezi ca un soldat! Din fericire, la final, nimeni nu este ucis sau rănit, deoarece întreaga luptă este un joc. Se numeşte Airsoft şi se desfăşoară cu bile din plastic de dimensiuni mici.

Dorin e medic veterinar şi practică airsoft de  când era adolescent
Dorin e medic veterinar şi practică airsoft de când era adolescent

Duminică, pădurea Ciorogârla, ora 8.00. Un grup de peste 100 de soldaţi se pregătesc să ”joace” după un scenariu bine pus la punct: recuperarea unor ostatici şi prinderea unor traficanţi de droguri.  

Duminică, în pădurea de la  Ciorogârla, s-au adunat aproape  150 de tineri dornici de «luptă»
Duminică, în pădurea de la Ciorogârla, s-au adunat aproape 150 de tineri dornici de «luptă»

Dacă nu ai şti ce se petrece, atmosfera este desprinsă parcă dintr-o bază militară, cu arme de război, muniţie, staţii radio, cagule. Jocul se desfăşoară după reguli stricte.  Printre jucători apar şi fete dornice de luptă, echipate cu replici ale unor arme celebre, precum AK-47 sau Kalaşnikov. Îşi pregătesc “gloanţele” şi se declară gata de atac. “Este un hobby, în momentul când vii aici uiţi de calculator, tabletă, telefon. Întâlneşti oameni noi şi îţi faci mulţi prieteni. În fiecare weekend, se schimbă scenariul, petrecem şi opt ore pe zi, mai luăm o pauză de masă la iarbă verde. Încă nu mi-am cumpărat arma mea, însă folosesc replicile din dotare”, ne-a spus Roxana, jucătoare împătimită.


    Ioan Epure, jucător
Ioan Epure, jucător

Acţiunea acestui joc se petrece, de obicei, în locuri special amenajate sau în interiorul unor clădiri dezafectate. În cazul în care eşti lovit de o bilă airsoft, aceasta nu va face altceva decât să te pişte. “Nu păţeşti nimic, doar rămâi cu o mică vânătaie, care trece după două săptămâni. Echipamentul de protecţie atenuează, iar ochelarii ajută să nu cumva să te răneşti”, mai spune Roxana. Printre participanţi l-am întâlnit şi pe Dorin, medic veterinar „După o săptămână când trag din greu, vin aici în weekend şi mă simt bine. Mă relaxez, scap de stresul cotidian, mă descarc prin joc. Este o transpunere a jocurilor pe calculator, îţi poţi folosi multe aptitudini fizice, gândeşti, analizezi situaţii, intri în pielea personajului. Ai o misiune şi trebuie să o duci până la capăt”, ne-a spus medicul veterinar.

Dan Mincă coordonează partidele de airsoft
Dan Mincă coordonează partidele de airsoft

Cei care doresc să fie soldat de război o pot face pentru doar 50 de lei pe zi, timp în care beneficiezi de instructor, echipament complet şi replici ale armelor. “În fiecare weekend schimbăm locaţia, mergem în pădurile de la marginea Bucureştiului, clădiri dezafectate, baze militare nelocuite. Este un sport adresat oricărei persoane, avem de la medici, la avocaţi sau şoferi de tir care sunt pasionaţi”, ne-a explicat Dan Mincă, liderul echipei Iron Sky.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net