CSM îşi alege noua conducere. Klaus Iohannis, marele absent

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis a pierdut susținerea internauților după ce și-a exprimat sprijinul pentru Antena 1 și Antena 3foto: arhivă Click!
Klaus Iohannis a pierdut susținerea internauților după ce și-a exprimat sprijinul pentru Antena 1 și Antena 3foto: arhivă Click!

Plenul Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM) se reunește, miercuri, pentru a-și alege noua conducere. Pentru funcţia de preşedinte candidează judecătorul Mircea Aron, iar pentru vicepreşedinte - procurorul Luminiţa Palade. Marele absent e nimeni altul decât preşedintele ţării Klaus Iohannis.

Pe ordinea de zi a ședinței plenului CSM se află și prezentarea raportului de activitate al instituției pe anul 2015, în mandatul judecătorului Marius Tudose - președinte și al procurorului Bogdan Gabor - vicepreședinte.

Cine îl reprezintă pe Iohannis la CSM

Președinția va fi reprezentată la ședința CSM de Simina Tănăsescu, consilier prezidențial în cadrul Departamentului Reformă Instituțională și Constituțională, scrie Mediafax.

Absenţa lui Klaus Iohannis a stârnit imediat reacţii, mai ales că şedinţa CSM impunea prezenţa şefului statului, cel puţin pentru a marca importanţa evenimentului şi pentru a legitima viitoarea conducere a Consiliului. Mai mult, viitoarea conducere CSM are un rol foarte important în alegerea noului şef DNA şi a procurorului general.

Partidul Mişcarea Populară a reacţionat dur

“România are un preşedinte surd și mut, dar şi absent de la cârma ţării. Fiind în vacanţă prelungită în America, departe de ţară, președintele Iohannis a uitat de obligaţiile şi îndatoririle generate de votul românilor din noiembrie 2014. (...) Importanţa evenimentului (şedinţa CSM-n.r) impunea prezenţa preşedintelui ţării la conducerea şedinţei, cel puţin pentru a marca evenimentul şi legitima de la cel mai înalt nivel al statului viitoarea conducere a CSM. Să nu fie contestată de unii sau de alţii”, se arată în comunicatul de presă al Mişcării Populare.

Motivul pentru care Iohannis nu participă la şedinţa CSM

Președintele Klaus Iohannis nu va participa la ședința CSM de miercuri. Asta pentru că președintele, alături de soția sa, Carmen Iohannis, se află, în continuare, în vacanță în SUA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
FotoJet (7) jpg
Frigider FOTO Shutterstock jpg
Matia Corvin (© Wikimedia Commons)
image
actualitate.net
image
actualitate.net