CSAT a decis: România nu ridică nivelul de alertă

Ultima actualizare:

    Președintele Klaus Iohannis va conduce discuția CSAT
Președintele Klaus Iohannis va conduce discuția CSAT

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, pe 15 iulie, o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru marţi, scrie News.ro. Și asta, pentru a analiza deciziile luate la vârful Alianţei Nord-Atlantice la reuniunea de la Varşovia din 8-9 iulie. Surse politice spun că va fi analizată şi situaţia din Turcia.

UPDATE. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că în şedinţa CSAT a fost prezentată o evaluare a stării de securitate a României din perspectiva riscurilor şi ameninţărilor de natură teroristă, iar instituţiile cu atribuţii în domeniu au dat asigurări că în acest moment nu sunt raţiuni care să justifice ridicarea nivelului de alertă teroristă peste albastru-precaut, cât este în prezent.

Şedinţa va avea loc începând cu ora 11.00, la Palatul Cotroceni, şi va fi prezidată de către preşedintele Klaus Iohannis.

În cadrul şedinţei se va analiza modul de reflectare a mandatului României în documentele finale ale Summit-ului NATO din 8-9 iulie, de la Varşovia, şi se vor stabili măsurile şi acţiunile care trebuie întreprinse pentru implementarea deciziilor adoptate, mai precizează sursa citată.

În şedinţa Consiliului Naţional de Apărare a Ţării (CSAT), convocată pentru marţi de către preşedintele Klaus Iohannis, se va discuta şi despre ”situaţia regională în urma ultimelor evoluţii din Turcia”, au declarat surse oficiale pentru News.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în 9 iulie, după încheierea Summit-ului NATO de la Varşovia, că lucrările reprezintă un succes major pentru România, care şi-a atins toate obiectivele ce au fost fixate în cadrul mandatului stabilit de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net