Cristian Popescu Piedone, la primul termen al dosarului Colectiv

Ultima actualizare:

    Piedone a fost vineri la proces
Piedone a fost vineri la proces

Tribunalul Bucureşti a început, vineri, judecarea procesului lui Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4 şi al celor trei funcţionare din primărie, potrivit News.ro. La process, a ajuns şi o parte din supravieţuitorii incendiului din 30 octombrie 2015 din clubul Colectiv.

Primul termen, judecat în cameră preliminară, fără accesul publicului, a vizat eventuale excepţii ridicate de părţile din dosar. Avocatul lui Cristian Popescu Piedone nu a spus dacă a fost ridicată vreo astfel de excepţie înainte de începerea audierilor pe fond.

„Eşti om, normal că îţi pare rău de absolut tot”, a spus Piedone la Tribunalul Bucureşti, unde este judecat pentru abuz în serviciu.

Beatrice Comăniceanu, unul dintre avocaţii victimelor din Colectiv, a declarat că răniţii au, în continuare, nevoie de operaţii costisitoare.

„Deşi sunt în viaţă, îi aşteaptă momente grele pentru că refacerea este de lungă durată. Sunt arşi, au cicatrici, au nevoie de operaţii din şase în şase luni, operaţii costisitoare. Doresc să se facă dreptate. Să răspundă din punct de vedere penal şi pecuniar persoanele şi instituţiile care se fac vinovate. Cei pe care îi reprezint au fost barmani şi ospătari, ei au crezut că lucrau cu carte de muncă într-un loc onorabil, unde îşi câştigau existenţa. (...) Unora dintre ei, nefiind asiguraţi, li s-a spus că beneficiază doar pentru urgenţă. Restul nu li se decontează. Trebuie să suporte din buzunarele lor”, a spus Comăniceanu.

În total, în proces s-au constituit 141 de părţi civile, printre care se numără şi Primăria Sectorului 4. 

Procurorii au indexat toate cererile rudelor sau victimelor care doresc ca cei vinovaţi să plătească pentru traumele psihologice, fizice şi materiale suferite în urma tragediei din clubul Colectiv.

Suma totală pe care o cer victimele sau urmaşii celor decedaţi este de 26.968.000 de euro şi 20.010.000 de lei.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net