Cristi Borcea şi fraţii Becali, judecaţi şi pentru şpagă

Ultima actualizare:
Câteva zeci de volume  au autori în puşcărie
Câteva zeci de volume au autori în puşcărie

Încă un dosar greu. În ritmul ăsta, Cristian Borcea va fi eliberat din puşcărie când cei şapte copii, făcuţi cu patru femei, vor fi adulţi. Fostul şef de la Dinamo este din nou trimis în judecată, împreună cu Ioan şi Victor Becali, pentru că au mituit o judecătoare ca să nu îi bage la ”mititica”.

Fraţii Ioan şi Victor Becali, Cristian Borcea şi judecătoarea Geanina Terceanu au fost trimişi în judecată pentru dare şi luare de mită, a anunţat ieri DNA. Procurorii spun că au dovezi clare că judecătoarea Geanina Terceanu, care trebuia să hotărască în dosarul ”Transferurilor din fotbal”, ar fi acceptat să ia şpagă şi să dispună achitarea greilor din fotbal pe motiv că ”fapta nu există”.  Anchetatorii au stabilit că Terceanu ar fi primit 185.000 euro de la Ioan şi Victor Becali şi 10.000 euro de la Cristian Borcea. Mai mult, surse informate spun că judecătoarea ar fi recunoscut că a avut o relaţie  amoroasă ”pasageră” cu fostul acţionar de la clubul Dinamo.

Până să recunoscă faptele, a apărut o martoră importantă, Gabriela Manole, care a declarat că ea a intermediat şpaga. Femeia spune s-a întâlnit de mai multe ori cu Victor Becali care i-a dat în tranşe 185.000 euro, scrie adevarul.ro. Tot această persoană spune că ”scandalul” din sala de judecată a fost regizat de Geanina Terceanu.

„Să vă ferească Dumnezeu să ajungă familia mea să conducă ţara asta! Să vă văd atunci dacă faceţi dreptate sau nu!”, răcnea Giovani Becali, plin de indignare, în sala de judecată, în 2012, la procesul dosarului „Transferurilor din fotbal”. După aceste scene, judecătoarea şpăgară i-a achitat. 

Procurorii DNA spun că Geanina Terceanu a folosit o parte din banii primiţi de la fraţi Becali, 56.000 euro, pentru a cumpăra o locuinţă, scrie Mediafax. Restul banilor, 105.000 euro, i-ar fi ascuns în casa surorii ei.

În 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunţată de Geanina Terceanu a fost desfiinţată, iar Cristian Borcea şi Ioan Becali au primit câte şase ani şi patru luni închisoare cu executare, Victor Becali - patru ani şi opt luni, pentru un prejudiciu de 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste zece milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal. 

Banii au fost daţi în supermarket, în pungi de chipsuri

”M-am dus la judecătoare acasă şi i-am transmis că familia Becali este de acord să dea cei 105.000 euro”, a declarat martora Gabriela Manole, citată de adevarul.ro. „După câteva zile, m-am întâlnit cu Becali Victor în magazinul Penny Market şi am stabilit să ne plimbăm printre rafturi, fără să ne vorbim, şi să îmi lase banii într-un plic, pe un raft. Acesta mi-a lăsat banii pe un raft din magazin şi eu i-am luat imediat, după care am plecat fără să ne vorbim. Imediat după ce am luat banii de la Becali Victor, am mers în satul Movila, la casa surorii judecătoarei. M-am întâlnit cu ea pe drum. I-am dat banii într-un plic introdus într-o pungă de chipsuri“, a mai povestit martora.

Cărţile puşcăriaşilor-VIP, ignorate de cititori


    Câteva zeci de volume  au autori în puşcărieFoto: Sever Gheorghe
Câteva zeci de volume au autori în puşcărieFoto: Sever Gheorghe

Linişte deplină la expoziţia de cărţi scrise de politicieni şi milionari aflaţi după gratii. Biblioteca Naţională a României a deschis ieri o expoziţie sub numele ”Cărţi cu răspundere limitată: lucrări publicate în detenţie în perioada 2010 -2015” şi a îndemnat publicul să vină să le vadă. Reporterii Click! au aşteptat mai bine de o oră până când au apărut doi tineri care ”şi-au aruncat un ochi” peste titluri, înainte de merge în sala de lectură. ”Suntem studenţi la medicină şi avem cărţi importante de citit. Am venit, totuşi, să vedem ce cărţi au produs miliardarii români, acum că sunt în închisoare. Am ajuns la concluzia că am pierdut vremea”, ne-a spus Alexandra. 

Guvernul a decis să oprească epidemia de scriitori din penitenciare şi a suspendat prevederea care permitea reducerea pedepsei cu 30 de zile pentru fiecare carte scrisă în detenţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net