Criminalul în serie Marius Csampar, eliberat de aceeași instanță care i-a dat drumul lui Ion Turnagiu

Ultima actualizare:

    Marius Csampar a ucis șase persoaneFoto: evz.ro
Marius Csampar a ucis șase persoaneFoto: evz.ro

Parlamentul a decis ca eliberarea condiționată să fie interzisă prin lege pentru cei care sunt închiși pentru crime, violuri și agresiuni sexuale. Asta după seria de eliberări a unor criminali periculoși. Cazul Ion Turnagiu nu este unul singular, din păcate. Bărbatul condamnat pe viață pentru 5 crime, eliberat condiționat, a dat foc unei fete de 17 ani.

Același judecător a mai eliberat un alt bărbat condamnat pentru 6 crime. Criminalul a fost încarcerat în același penitenciar în care acum au loc demisii în masă. Marius Csampar a ucis șase persoane, în anii '90. A avut de executat 22 de ani de detenție, înainte de a fi eliberat, în mai 2020. În cei 22 de ani de detenţie, Marius Csampar a fost sancţionat disciplinar de 16 ori și a muncit puțin peste 200 de zile.

"Îţi intră în sânge. Te crezi nu Dumnezeu, că e prea mult spus Dumnezeu, al doilea după el te crezi. Cine s-ar risca să-mi dea mie drumul?", spunea Marius Csampar într-un interviu mai vechi, potrivit observatornews.ro. Iată că recent i s-a răspuns la întrebare. Judecătorii Tribunalului Mehedinți l-au eliberat pe temutul criminal în serie, pe baza raportului conducerii penitenciarului Drobeta-Turnu Severin.

De asemenea, aceeași instanță i-a dat drumul și lui Ion Turnagiu. Pe 20 mai, Marius Csampar a părăsit închisoarea pe motiv că a stat suficient în detenţie.

"Legea nu e atât de severă, se gândește și la noi"

"Şase omoruri. Am vrut să intru, să iau bani, să fur, s-a întâmplat să moară, asta este. Pot să spun aşa: 93, 94, 94, 94, 96, 97. Cam la fiecare am tăiat victima.Când faci asemenea infracţiuni şi nu vrei să te prindă. Poţi să devii şi profesionist dacă te duce capul mult.", a povestit Marius Csampar într-un interviu acordat pentru Observator, în 2008. Întrebat dacă speră că va ieși din pușcărie criminalul în serie a declarat: 

peranţa moare ultima. Oricine sper să iasă de aici. Deci legea nu e atât de severă. Se gândeşte şi la noi."

A jucat fotbal cu capul unei victime

Capul unei victime l-a folosit ca să joace fotbal, iar pe o altă victimă a dat-o la şobolani. Marius Csampar a început ca hoţ de case şi a sfârşit drept criminal în serie. A fost condamnat la 99 de ani de închisoare, însă a fost eliberat după doar 22, pentru bună purtare. Potrivit motivării sentinţei Tribunalului Mehedinţi care i-a admis la a treia încercare cererea de eliberare, Csampar merită să iasă din puşcărie deoarece a fost recompensat de 20 de ori cu suplimentarea drepturilor şi de 16 ori cu ridicarea măsurii disciplinare aplicate anterior. A participat la programe educative şi a obţinut 139 de zile-câştig ca urmare a muncii prestate. (Citește mai multe despre acest caz AICI)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net