Criminala de la metrou, lăsată liberă chiar de medici

Ultima actualizare:

    Magdalena Şerban a fost arestată  preventiv pentru  30 de zilefoto: adevărul
Magdalena Şerban a fost arestată preventiv pentru 30 de zilefoto: adevărul

Tragedia de la metrou putea fi evitată şi nu o dată, ci de două ori. Dacă Magdalena Şerban ar fi fost internată la psihiatrie în urmă cu o lună, aşa cum au cerut părinţii ei, sau dacă ar fi fost prinsă de poliţişti după prima tentativă de omor din staţia de metrou Costin Georgian, acum Alina Ciucu ar fi fost în viaţă!

Destinul nu poate fi schimbat, cred bătrânii din satul Ostroveni, Dolj. “Aşa i-a fost scris. Să moară lovită de metrou. N-ai ce-i face. Păcat, că era pâinea lui Dumnezeu, o fată aşa de bună”, plânge tanti Vasilica, de pe uliţa sărăcăcioasă unde locuiesc părinţii buni ai fetei ucise luni seara la staţia de metrou Dristor. Oare? Chiar nu s-ar fi putut evita această tragedie? Acum, după ce criminala Magdalena Şerban a fost arestată, ies la iveală multe greşeli făcute de autorităţi.

Bolnavă psihic, Magdalena, 36 de ani, nu ar fi trebuit să se plimbe nestingherită pe străzi. Familia ei a povestit reporterilor “Adevărul” că a cerut internarea acesteia la psihiatrie, în urmă cu o lună. „Fata mea a plecat din Craiova, în 2008, în Spania şi acolo a păţit ceva groaznic. De atunci s-a îmbolnăvit. A vrut să moară, nu a vrut să mai trăiască. Nu a vrut să meargă la spital şi au luat-o cu forţa. Fata a stat 4 luni internată la spitalul de psihiatrie din Madrid. Tatăl ei a stat doi ani acolo cu ea. Tatăl a sperat că îşi va continua tratamentul. Acum o lună a venit în Craiova. Am anunţat poliţia, Salvarea, nu a vrut nimeni să o ia, ni s-a spus că nu e un pericol“, a povestit Constanţa Şerban, mama Magdalenei.

De alt-fel, după o simplă privire aruncată contului ei de Facebook s-ar fi putut trage un semnal de alarmă. „Să luaţi foc când luaţi Biblia în mâini. Amin”, este unul dintre mesajele postate de ea şi nu e singurul. 

Un alt moment decisiv a fost chiar luni, când reacţia “moale” a autorităţilor a făcut posibilă uciderea Alinei Ciucu, de 25 de ani. Înainte de a o împinge pe aceasta în faţa metroului, Magdalena Şerban şi-a testat forţele pe o altă fată de 22 de ani, în staţia Costin Georgian. Din fericire aceasta a reacţionat prompt şi a reuşit să scape din ghearele morţii. Dar iată ce a povestit tatăl ei după incident.

“A venit în spatele ei, pur şi simplu, a împins-o. A opus rezistenţă şi a reuşit să se salveze. Atunci a sărit lumea şi a fugit”, a declarat bărbatul la Antena 3. “În momentul incidentului, câţiva oameni au întrebat-o pe agresoare ce are cu fata mea, iar aceasta ar fi repetat obsesiv că tânăra i-ar fi furat banii. Apoi a venit metroul, persoanele au intrat în metrou, fiica mea a urcat şi ea de frică şi atunci a realizat ce s-a întâmplat (...). Agresoarea a rămas pe peron. Am înţeles de la poliţie că i-ar fi găsit scris în palmă: “Am făcut-o, dar am confundat-o”. Putea fi vorba despre fata noastră sau despre cealaltă”, a adăugat tatăl fetei. Acesta s-a arătat revoltat şi că fata a aşteptat două ore pentru a putea depune plângere la Poliţie. După incident, au sunat la 112, de unde au fost direcţionaţi la poliţia din metrou, reuşind să depună plângerea abia în jurul orei 19.00, pentru că în faţa ei era o femeie care îşi pierduse sacoşa pe peron, iar poliţistul de acolo i-a cerut să aibă răbdare, motivând că el este singur. „Poliţistul a venit şi ne-a întrebat, i-am spus că a fost împinsă în faţa metroului. Nu ne-a crezut”.

Acum, Alina Ciucu a murit nevinovată într-o staţie de metrou. Ea va fi înmormântată acasă, în localitatea doljeană Ostroveni de unde plecase la Bucureşti, pentru a-şi face o viaţă mai bună. 

simeon stalpnicul png

Român omorât într-o staţie de metrou din Bruxelles

Doi fraţi gemeni din comuna suceveană Ipoteşti au fost implicaţi duminică seara într-o altercaţie într-o staţie de metrou Bockstael din capitala Belgiei. Unul dintre ei a fost omorât, iar celălalt a ajuns în stare gravă la spital. „O altercaţie violentă a avut loc noaptea trecută (n.r. – 10 decembrie a.c.), la ora 22.30, la staţia de metrou Bockstael din Bruxelles, în care au fost implicaţi 12 oameni, care s-au atacat reciproc cu cuţitele. Trei persoane au ajuns la spital, una dintre ele pierzându-şi viaţa. Acesta este un tânăr de 29 de ani, de naţionalitate română”, au spus jurnaliştii de la www.rtl.be, citaţi de Adevărul.

Românii implicaţi în altercaţia de la metroul din Bruxelles sunt doi fraţi gemeni: Constantin şi Gheorghe Senciuc. „Este vorba de fraţii gemeni Constantin şi Gheorghe Senciuc, originari din Ipoteşti. Din primele informaţii se pare că în cazul lui Constantin Senciuc s-a declarat decesul, în timp ce Gheorghe Senciuc a fost operat de două ori şi este internat în spital în stare gravă”, precizează monitorulsv.ro.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net