Crima din pilogon schimbă regulile. Nu oricine mai poate trage cu arma

Ultima actualizare:

    Nicolae Tănase era directorul poligonului UTI
Nicolae Tănase era directorul poligonului UTI

Clienţii poligoanelor de tir vor fi verificaţi de poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe toxice. Asta în condiţiile în care, potrivit legii, orice persoană care are peste 18 ani, poate participa la ședințe de trageri, doar pe baza buletinului.

Surse din Poliţie au precizat pentru Mediafax că, după incidentul care a avut loc marţi seară, în urma căruia un tânăr şi-a împuşcat instructorul după care s-a sinucis, vor fi verificate bazele de date ale tuturor poligoanelor.

Oamenii legii urmăresc să realizeze o situaţie a persoanelor care nu sunt autorizate să folosească arme letale, dar care sunt pasionate de tir şi să verifice dacă sunt cunoscute pentru comiterea unor infracţiuni cu violenţă sau sunt luate în evidenţă pentru boli psihice.

Până în 2011, în poligon puteau folosi arme letale numai cei care aveau autorizaţie pentru deţinerea unor astfel de arme.

După 2011, se trage doar cu buletinul

După această dată, însă, legea a fost schimbată, pentru că trebuia aliniată la legislaţia Uniunii Europene, iar în poligoane s-a permis accesul oricărei persoane care a împlinit vârsta majoratului.

În momentul de faţă, instructorul este singura persoană care poate decide dacă cineva nu poate susţine o şedinţă de tragere. Astfel, el poate refuza un client dacă acesta pare agitat, bolnav psihic sau în stare de ebrietate.

Crima surprinsă de camere

Crima urmată de sinucidere comisă marţi seară în Poligonul UTI din Capitală a fost suprinsă de camerele de supraveghere, din imagini reieșind că tânărul, care trăgea la ţintă, şi-a împuşcat instructorul de trei ori cu un pistol Glock, după care s-a împuşcat în cap.

Cristian Pop, de 24 de ani era un client mai vechi al poligonului şi nu era cunoscut de angajaţi drept o persoană conflictuală. Acesta îşi făcuse programare la poligon pentru marţi seară, iar în jurul orei 19.30 a început să tragă la ţintă asistat de instructorul Nicolae Tănase, director al Poligonului UTI, în vârstă de 56 de ani.

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din poligon se poate observa cum tânărul trage câteva focuri la ţintă dar pentru că este foarte agitat, instructorul îi corectează de mai multe ori poziţia corpului.

Și-a împușcat instructorul de la un metru

La un moment dat, Pop se întoarce brusc către bărbatul de 56 de ani şi îl împuşcă o dată cu pistolul Glock de calibru nouă milimetri, de la o distanţă de aproximativ un metru.

După ce instructorul s-a prăbuşit, Popa a mai tras încă două gloanţe în trupul victimei. Apoi acesta şi-a scos căştile şi s-a împuşcat în cap cu acelaşi pistol.

Era în depresie din cauza iubitei și a lăsat bilet de adio

Pop locuiește în comuna Pantelimon şi se afla în depresie după ce iubita lui a plecat în străinătate.

El a lăsat un bilet de adio, în care a scris că se simte inutil şi că vrea să moară, au declarat surse judiciare. Acestea au precizat că biletul a fost găsit de familia lui Cristian Pop, într-o haină a acestuia.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net