Coronavirus la FAN Courier. 24 de angajați sunt infectați și alți 10 se află în izolare

Ultima actualizare:

    Angajații infectați cu coronavirus, de la FAN Courier, lucrează în depozitFoto: zf.ro
Angajații infectați cu coronavirus, de la FAN Courier, lucrează în depozitFoto: zf.ro

Spălați-vă bine pe mâini după ce desfaceți un pachet livrat prin curier și dezinfectați suprafața pe care ați așezat cutia! S-a aflat că 24 de angajați de la FAN Courier sunt infectați cu coronavirus și alți zece se află în izolare.

Chiar dacă nu ieșiți din casă și faceți cumpărăturile online, tot există riscul de vă infecta cu coronavirus. 24 de angajați de la firma de curierat FAN Courier sunt infectați și alți 10 se află în izolare.

Informația a fost confirmată de Cornel Morcov, directorul comercial al companiei, care a explicat faptul că aceștia sunt manipulanți marfă și lucrează la depozitul din comuna ilfoveană Ștefănești.

El a mai spus că salariații ar fi contactat virusul de la doi colegi ce locuiesc în Ialomița. ”Cei 24 de angajați infectați sunt asimptomatici, iar în cazul celor 10 aflați în izolare testele sunt negative. Am înăsprit triajul epidemiologic, îi ținem sub observație strictă pe angajați, dar, deocamdată, nu am luat în considerare să testăm mai mulți angajați”, a declarat Cornel Morcov.

În depozitul de la Ștefănești lucrează 600 de persoane. Medicul Alexandru Rafila ne-a recomandat ca atunci când curierul ne livrează un pachet să-l despachetăm cu atenție și apoi să ne spălăm bine pe mâini. Cutia, punga vor fi aruncate la gunoi. Este important ca și suprafețele care au interacționat cu pachetul să fie dezinfectate.

Cât rezistă coronavirusul pe suprafețe

Cercetătorii de la Institutul Naţional de Sănătate, Princeton şi Universitatea din California au expus diferite materiale la virus în laborator. Au descoperit că acesta a rămas activ pe suprafeţe o perioadă îndelungată: până la 24 de ore pe carton, până la două sau trei zile pe plastic şi oţel inoxidabil.

De asemenea, virusul a rămas activ şi în aerosoli - ataşat de particule care rămân în aer până la trei ore. Cercetătorii avertizează că testele efectuate în laborator ar putea să nu reflecte în mod exact cât timp poate rezista virusul pe suprafeţe în exterior.

Dar este o parte critică a înţelegerii virusului - şi a modului de prevenire a răspândirii bolii.

Acest lucru se datorează faptului că dinamica de transmitere este dificil de studiat în mijlocul unei epidemii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net