Copilul tău cu ce-şi ocupă timpul în vacanţa de vară?

Ultima actualizare:

    Lăsaţi tableta şi televizorul! Încercaţi taberele şi şcolile de vară! Aici, cei mici învaţă o mulţime de lucruri, prin joc
Lăsaţi tableta şi televizorul! Încercaţi taberele şi şcolile de vară! Aici, cei mici învaţă o mulţime de lucruri, prin joc

Gata, a venit vacanţa „cu trenul din Franţa”. Aşa strigau vineri în gura mare şcolarii din toată ţara. Bineînţeles, o perioadă vor avea nevoie să se odihnească, să se relaxeze, să se joace. Dar până la toamnă, când începe din nou şcoala, e cale lungă. Ce vor face, cum îşi vor ocupa timpul? Iată ce sugestii avem.

O vară întreagă în care să bată mingea în faţa blocului nu e o soluţie. Nici să stea non-stop la televizor / calculator / tabletă. Copilul trebuie să mai înveţe ceva ca să nu-şi iasă din ritm. Şi ce variantă mai bună ai putea găsi decât taberele şi şcolile de vară?! Aici, învăţarea e sub formă de joc şi distracţie, copilul socializează, petrece timp în natură. Ideile sunt variate, în funcţie de preferinţe, nevoi, dar şi buget.

Tabere de improvizaţie

Cursurile de improvizaţie le dezvoltă creativitatea
Cursurile de improvizaţie le dezvoltă creativitatea

Improvacanţa este prima tabără de improvizaţie din România, iniţiată de trupa de actori Improvisneyland. Aici, copiii învaţă, prin joc, să fie spontani, creativi, dezinhibaţi, dar şi sociabili şi generoşi unii cu alţii, graţie lucrului în echipă. „Dacă la şcoală copilului îi e frică de greşeală, în improvizaţie nu există greşeală. Aici se râde foarte mult, orice îţi vine în minte poate deveni subiectul unei scenete. Copiii au o imaginaţie debordantă pe care o pot valorifica dacă nu au frică de greşeală, devin mai liberi, mai creativi”, spune Radu Ciobănaşu, actor şi “profesor” de improvizaţie. Tabăra de vară are loc în perioada 20-24 iulie, în Satul Prunilor din judeţul Dâmboviţa şi pot participa copii între 7 şi 13 ani. Vor fi activităţi în aer liber, concursuri, improvizaţie în limbile română şi engleză, improvizaţie muzicală şi jocuri de echipă. Mai multe detalii pe www.improvisneyland.ro.

Şcoli de vară în limba engleză

Shakespeare School organizează în această vară o mulţime de cursuri de engleză pentru toate categoriile de vârstă şi profil. Un curs pentru începători (4-6 ani) este gândit în aşa fel încât copiii să asimileze rapid noţiuni de vocabular într-un mediu natural şi interactiv, prin poveşti, mici scenete, improvizaţii şi teatru de păpuşi. Vor fi mai multe sesiuni de cursuri în perioada 4-15 iulie, 18-29 iulie, 1-12 august, 15-26 august, preţul fiind de 490 de lei (e inclus suportul de curs). Pentru copiii mai mari, cursurile de două săptămâni costă 790 de lei. Mai multe detalii pe www.shakespeare-school.ro.

Fetele de la Bambi ţin cursuri de muzică

Denisa Tănase le predă copiilor lecţii de muzică
Denisa Tănase le predă copiilor lecţii de muzică

În lunile iulie şi august, copiii între 4 şi 18 ani, pasionaţi de muzică şi dans, pot lua cursuri de la Denisa şi Raluca, fetele din trupa Bambi. La Bambi D’art School cei mici învaţă muzică prin joc, văd cum arată un studio de înregistrări şi cum se lucrează în el, au cursuri de compoziţie, cluburi de socializare cu petreceri tematice. Programa pentru şcoala de vară este pusă la punct de absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică şi de pedagogi care s-au alăturat în acest proiect adresat tuturor copiilor, nu doar celor care vor să urmeze o carieră muzicală. Preţul este de 450 de lei pe lună.

Tabere de lectură

Taberele BookLand sunt dedicate copiilor cu vârste între 7-18 ani și reprezintă un proiect cultural de amploare, implementat cu ajutorul zecilor de invitați din rândul actorilor, scriitorilor, artiștilor și antreprenorilor. Copii vor redescoperi frumusețea și importanța lecturii, vor participa la workshop-uri, concursuri și excursii, având oportunitatea de a cunoaște personalități care le vor împărtăși din propria experiență! La Predeluţ-Bran pot merge copii de 7-12 ani (14-21 august) şi copii de 13-18 ani (21-28 august). Costul taberei este de 1.000 de lei şi include cazare, transport, intrarea la obiective turistice, toate mesele asigurate, recuzita pentru activităţile recreative şi asistenţă permanentă. Detalii pe http://book-land.ro.

Puţină adrenalină la tabăra de karting

Kartingul e un sport cu multiple beneficii pentru minte şi corp
Kartingul e un sport cu multiple beneficii pentru minte şi corp

Fair play, curaj, perseverență, spirit de învingător, lucru în echipă, comunicare, responsabilitate și prietenie, toate acestea se pot învăţa la tabăra de karting. De ce karting? Pentru că este un sport plăcut și distractiv, de care copiii se îndrăgostesc repede, mai ales că vor stăpâni ușor tehnicile de pilotare, fiind constant instruiți și supravegheați de specialiști. Mai mult, vor dobândi noțiuni importante de siguranță rutieră, pe care le vor înțelege și practic. Aici, sportul este transformat într-un instrument de dezvoltare și intervenție psihologică prin programe strategice și distractive. Tabăra este o metodă inedită de dezvoltare personală atât pentru fete, cât și pentru băieți, care au vârsta cuprinsă între 6 și 13 ani, dar și o vacanță de neuitat pentru copii. Specialiștii care se vor ocupa de programul zilnic vor îmbina distracția cu o serie de activități stimulante pentru cultura și disciplina copiilor. Clubul Real Racing este unic organizator al unei tabere de karting în România. Aceasta se va desfăşira în perioada 9-14 august 2016, în Târgu Secuiesc. Detalii pe www.tabaradekarting.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net