Copiii cu autism, tratați la Spitalul Titan

Ultima actualizare:

    Proiectul durează trei ani și o echipă multidisciplinară, formată din psihologi, medici, kinetoterapeuți, se va ocupa  de recuperarea micuților (foto:adevărul.ro)
Proiectul durează trei ani și o echipă multidisciplinară, formată din psihologi, medici, kinetoterapeuți, se va ocupa de recuperarea micuților (foto:adevărul.ro)

Spitalul de Psihiatrie Titan ”Dr. Constantin Gorgos”, din Capitală, va oferi servicii individualizate de recuperare pentru copii cu autism. Micuții vor lucra cu echipe multidisciplinare formate din medici, psihoterapeuţi, kinetoterapeuţi şi fizioterapeuţi.

Serviciile de recuperare sunt oferite în cadrul proiectului ”Îmbunătăţirea serviciilor de diagnostic, evaluare şi recuperare pentru copii cu TSA”, finanţat în cadrul fondului ONG în România.

Valoarea proiectului este de 175.258 de euro, din care 149.730 de euro sunt alocaţi de autorităţile norvegiene. Preşedintele Asociaţiei Help Autism, Daniela Bololoi, a declarat, azi, că o echipă de 15 specialişti va lucra în cadrul Spitalului de Psihiatrie Titan, aceştia fiind pregătiţi de experţi din Institutul de Analiză Aplicată a Comportamentului din Norvegia.

”Pe lângă echipa multidisciplinară, formată din medici psihiatrii, medici neurologi şi psihoterapeut clinic, care se află în Spitalul Titan, venim cu psihoterapeuţi în formulă unu la unu şi, complementar, cu doi kinetoterapeuţi şi doi fizioterapeuţi”, a precizat Daniela Bololoi, citată de Mediafax.

Proiectul va dura trei ani, în primul an de implementare vor fi oferite servicii pentru 100 de copii, urmând ca numărul acesta să crească.

La nivel mondial, unu din 68 de copii sunt diagnosticaţi cu autism.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
Frații Tate - Andrew și Tristan Tate FOTO Inquam Photos / Alexandru Busca
dinți, zâmbet  sursa   shutterstock jpg
cirese jpg
O lucrare rar cântată în România:  monumentala Simfonie nr  2 de Sibelius, la Sala Radio jpeg
image png
image png
conductor metrorex  jpeg
Universitatea din Bucureşti  foto unibuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net