Demiteri în cazul copiilor legaţi de pat în Spitalul Judeţean Buzău

Ultima actualizare:

Conducerea spitalului a avizat favorabil propunerea comisiei de disciplină, astfel încât „medicul şef de secţie şi asistenta şefă din secţia de pediatrie vor fi destituite din funcţiile de conducere deţinute. Asistenta medicală şi infirmiera de salon vor fi sancţionate cu reducerea salariului cu 10% pe o perioadă de două luni”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean, citat de rtv.net.

Ancheta la spitalul din Buzău a fost deschisă după ce la 28 ianuarie 2013 în presă au apărut imagini cu micuţii instituţionalizaţi legaţi de paturi cu pansamente medicale. La vremea respectivă, reprezentanţii spitalului declarau că această practică este normală în cazul copiilor care suferă de afecţiuni speciale (ADHD, retard mintal). 

Preşedintele Colegiului Medicilor Buzău, Ion Japie, şi Nicolae Enache, şeful Secţiei de Neuropsiahitrie a Spitalului de Neuropsihiatrie pentru copii şi adolescenţi din Buzău şi membru al Colegiului Medicilor, au susţinut, imediat după izbucnirea scandalului, că în cazul copiilor legaţi de paturi a fost aplicată legea, care prevede că pacienţii cu probleme severe de sănătate mintală pot fi contenţionaţi pe durata intervenţiilor referitoare la stabilirea unui diagnostic sau pe durata administrării tratamentului.

Medicul psihiatru Nicolae Enache a susţinut că legarea de paturi a copiilor cu probleme de sănătate mintală este în favoarea lor, pentru că îşi pot face rău, potrivit rtv.net.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net