Copiii familiei Nan, redaţi părinţilor!

Ultima actualizare:

    Mii de români s-au alăturat protestului împotriva autorităţilor norvegienefoto: arhiva personală
Mii de români s-au alăturat protestului împotriva autorităţilor norvegienefoto: arhiva personală

Veşti bune pentru familia Nan, care a rămas fără copii în Norvegia! După cazul Bodnariu, tribunalul a decis reîntregirea şi acestei familii. Autorităţile de protecţie a copilului din această ţară, Barnevernet, au decis separarea forţată a celor doi copii, Bianca-Mihaela şi Dragoş-Dumitru de părinţii lor, pe care i-ar fi acuzat de violenţă.

Potrivit unui comunicat al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord transmis, duminică, această decizie vine la puţin timp după o altă reîntregire decisă tot de justiţia norvegiană, cea a familiei Bodnariu.


    Familia Nan este în al nouălea cerfoto: arhiva personală
Familia Nan este în al nouălea cerfoto: arhiva personală

"Cu mare bucurie şi recunoştinţă faţă de Dumnezeul celor asupriţi, dăm vestea reîntregirii familiei Nan în urma recursului judecat la Tribunalului local Nord-Troms (Tingretten) în Norvegia. Sentinţa a fost dată în unanimitate de completul de judecători, Bianca-Mihaela şi Dragoş-Dumitru, cei doi copii, urmând să se reîntoarcă la părinţii lor după un an de grele suferinţe cauzate de separarea forţată decisă de Barnevernet. Această biruinţă în faţa nedreptăţii evidente vine la puţin timp după o altă reîntregire decisă tot de justiţia norvegiană, cea a familiei Bodnariu", se arată în documentul citat, semnat de episcopul Macarie Drăgoi.

Acesta a subliniat că deciziile date de justiţia norvegiană arată că există, încă, dreptate "chiar şi în aceste vremi tulburi, dacă dăm dovadă de solidaritate şi de împreună-pătimire cu fraţii noştri şi dacă nu capitulăm în faţa forţelor care destructurează familia şi societatea".

"Încercările prin care au trecut familiie Nan şi Bodnariu ne-au adus mai aproape unii de alţii şi ne-au trezit la realitatea dură a provocărilor lumii în care trăim. E momentul să conştientizăm că numai împreună, strâns uniţi în jurul lui Dumnezeu şi a Bisericii, putem răzbi prin aceste încercări", a menţionat episcopul Macarie Drăgoi.

Dumitru şi Mihaela Nan, originari din Maramureş, care s-au mutat în Norvegia în urmă cu cinci ani, au rămas fără cei doi copii în octombrie 2015, când aceştia au fost preluaţi de serviciul de protecţie a copilului - Barnevernet şi plasaţi într-o familie surogat.

Soţii Nan au fost atunci chemaţi la poliţie, interogaţi şi, în final, anunţaţi de angajaţi de la protecţia copilului că le-au fost luaţi copiii, pe motiv că sunt bătuţi. Acuzaţiile ar fi pornit de la faptul că fetiţa familiei Nan a spus că a fost bătută, aceasta fiind filmată, fără ca familia să ştie, când se juca şi răspundea unor întrebări despre părinţii săi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net