Contracte de milioane de euro pentru dezinfectanţi diluaţi?

Ultima actualizare:

Mişcarea civică Iniţiativa România aduce acuzaţii grave firmei Hexi Pharma, care ar fi furnizat dezinfectanţi diluaţi în spitale. Potrivit evz.ro, organizaţia arată că firma era „abonată” la contracte cu statul, câştigând, numai între 2012-2015, aproape 12 milioane de euro.

O analiză a mişcării civice Iniţiativa România arată că Hexi Pharma, firma acuzată că ar fi distribuit dezinfectanţi diluaţi în peste 300 de spitale din România, ar fi minţit când a afirmat că nu a vândut, anul trecut, Spitalului de Arşi produse Thor şi Suprasept. Organizația a verificat toate contractele cu statul ale firmei, din punct de vedere al numărului şi al valorii acestora, numai în perioada 2012-2015. Analiza organizaţiei Inițiativa România a venit după ce Hexi Pharma a susţinut că, anul trecut, nu a avut contracte cu acest spital.

„Am avut 27 de bolnavi internați în spital. Dintre ei au decedat șase. Dintre aceștia șase, trei au decedat aproape sigur din cauza infecțiilor”, afirma, în decembrie 2015, medicul Adrian Stănculea, purtător de cuvânt al Spitalului de Arşi din Capitală.

Iniţiativa România acuză firma Hexi Pharma că a „fentat” competiţia licitaţiilor publice, preferând contractele prin achiziţii directe. „Statul român și administratorii spitalelor sunt direct responsabili. Este o problemă și de guvernare deschisă și transparență”, spun membrii organizaţiei.

Scandalul a izbucnit în urma unei anchete de presă care a scos la iveală faptul că dezinfectanţii folosiţi în spitale sunt, de fapt, diluaţi, deşi pe etichetă valorile sunt cele corecte. Statul român nu a făcut niciun fel de analize pe aceste produse, în condiţiile în care cu aceşti dezinfectanţi medicii se spală pe mâini înainte de operaţie sau chiar se curăţă mesele de operaţie.

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net