Contestația lui Victor Ponta a fost respinsă. Rămâne fără titlul de doctor

Ultima actualizare:

    CNATDCU a stabilit că Victor Ponta a plagiat în lucrarea de doctorat şi a decis retragerea titlului de doctor
CNATDCU a stabilit că Victor Ponta a plagiat în lucrarea de doctorat şi a decis retragerea titlului de doctor

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor Diplomelor şi Certificatelor Universitare a respins contestaţia lui Victor Ponta privind retragerea titlului de doctor. În câteva zile, Ministerul Educației va da ordinul, iar Ponta va rămâne oficial fără doctoratul în științe juridice.

"Consiliul general al CNATDCU s-a pronunţat cu 37 de voturi din 47 pentru respingerea contestaţiei. Cu alte cuvinte, decizia consiliului general menţine raportul comisiei de analiză a sesizării, care constată plagiatul tezei de doctorat şi propune retragerea titlului de doctor", a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarand.

Decizia este una definitivă. Victor Ponta pierde și statutul de profesor universitar pe care l-a exercitat la Universitatea Româno-Americană.

În 18 iunie 2012, revista Nature scria, în ediţia online: “Premierul Victor Ponta a fost acuzat că a copiat largi secţiuni ale tezei de doctorat în drept din 2003, fără a cita sursele bibliografice corespunzătoare”. Într-o primă fază, CNATDCU a decis, în 29 iunie 2012, că Victor Ponta a plagiat 85 de pagini cuvânt cu cuvânt, iar pe 17 iulie 2012, Comisia de Etică din cadrul Universităţii Bucureşti a hotărât, în unanimitate, că este vorba de plagiat.

La 18 iulie 2012, însă, Consiliul Naţional de Etică a decis că Ponta nu a plagiat. În martie 2016, Universitatea din Bucureşti a anunţat că a trimis din nou la Ministerul Educaţiei dosarul care probează verdictul de plagiat dat în cazul lucrării de doctorat a lui Victor Ponta, cu solicitarea de retragere a titlului de doctor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net