Consiliere psihologică pentru singurul miner rămas în viaţă după accidentul de la Lupeni

Ultima actualizare:

    Minerul care a scăpat cu viaţă se află în continuare sub îngrijirea medicilor din Petroşani Foto: arhivă personală
Minerul care a scăpat cu viaţă se află în continuare sub îngrijirea medicilor din Petroşani Foto: arhivă personală

Singurul miner care a supravieţuit accidentului din Mina Lupeni, Raoul Adrian Cizmaşiu, se află în continuare sub îngrijirea specialiştilor. Bărbatul nu este tratat doar pentru rănile pe care le-a suferit, ci primeşte şi consiliere psihologică, la spitalul din Petroşani, unde este internat.

Liderul Sindicatului Muntele din Valea Jiului, Darius Câmpean a declarat pentru News.ro că Raoul Adrian Cizmasiu, mînerul rănit la Lupeni este bine, fizic, însă are nevoie mare de consiliere psihologică. ”Raoul este încă în spital la Petroşani, este bine fizic şi este consiliat psihologic. Are mare nevoie de consiliere psihologică şi o primeşte acolo, în spital”, a spus Câmpean.

Duminică, la ora 14.00, la cimitirul din Lupeni are loc şi prima înmormântare - cea a lui Iuliu Lucian Codlean, minerul scos decedat din mină, după 12 ore de căutări ale salvatorilor. Bărbatul este înmormântat chiar în ziua în care ar fi urmat să împlinească 40 de ani.

Cel de-al doilea mîner care şi-a pierdut viaţă în accidentul de la Lupeni, Ioan Florin Suciu, va fi înmormântat marţi. El  a murit vineri seară la Spitalul Floreasca din Bucureşti, unde fusese dus în stare foarte gravă. Duminică viitoare, el ar fi împlinit 44 de ani.

Accidentul de la Mina Lupeni s-a produs joi după-amiază, când tavanul unei galerii s-a surpat pe o lungime de aproximativ 16 metri. În subteran, la peste 400 de metri adâncime, se aflau 11 mineri, opt dintre ei reuşind să se salveze. Inspectoratul Teritorial de Muncă a deschis o anchetă în acest caz, iar Parchetul Judecătoriei Petroşani a întocmit un dosar de cercetare. De asemenea, Ministerul Energiei face verificări în acest caz, pentru a stabili cum s-a produs nefericitul incident.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net